11470  11. 5. 2010 18:55:26

Vitamín B6 a časté tvrdnití břicha

Dobrý den,
kvůli častému tvrdnutí břicha od 20týdne těhotenství beru už 10 týdnů vitamín MagneB6 na doporučení lékaře, dávkování 3x2 tablety denně, nyní jsem se ale dočetla, že kvůli vitamínu B6 by dávka neměla překročit 2 tablety denně, neboť předávkování vitamínem B6 může způsobit nervové poškození plodu. Jsem nyní nešťastná, protože se bojím o zdraví dítěte. Je to skutečně reálná hrozba tato dávka po tuto delší dobu???

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Magne B6 se v těhotenství běžně používá i v dávce, jakou užíváte vy- 6 tablet denně, tak se nemusíte obávat. Zkuste ale s Vaším lékařem zkonzultovat, zda by nestačilo nižší dávkování, pokud máte strach. Můžete zkusit užívat 2 tablety denně a jestliže se stahy dělohy opět objeví, tak dávku zvýšíte. Nebo se dohodněte na změně preparátu. Můžete užívat pouze samotný hořčík, bez kombinace s vitamínem B6. Myslím, že vliv na vaše miminko by tento lék mít neměl, navíc jeho nervová soustava je již vytvořená a největší riziko léků je v prvním trimestru= do 12. týdne těhotenství.

Komentáře uživatelů ...

5. 9. 2011 18:58:49
Dobry den.... chcem sa spytat zistila som ze som tehu taky 3-4tt a mam niekedy tlaky v podbrusku ako keby mal prist menzes neni to caste ale obcas sa to objavy v spojení z bolestou spodku beriem magneB6 1 tabletku mozem si o jednu tabletku zvyšiť davku??? dakujem...
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 9. 2011 9:54:30
Podľa mňa je to predčasné, aby ste v 3 - 4 tt už brala magnézium. Nie je to nutné. Pocity, ktoré máte sú normálne, fyziologické. Maternica sa tehotenstvom zväčšuje, ťahá so sebou vaječníky a vajíčkovody a to môže žena pociťovať bolestivo. Nič užívať nemusíte!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk