11564  13. 5. 2010 22:18:35

Nestáhne se zpátky

Dobrý den,
synovi stáhnu předkožku, ale nejde mi vrátit zpět, není na to nějaký fígl? Trvá nám to i pět minut, než to prostě nějak jde, ale netušíme jak - jsme oba s přítelem tak vynervovaní, že prostě nevíme, jak se nám to podaří. Malý už to ani nechce zkoušet a my upřímně taky ne, protože máme strach, že se to třeba nepodaří a budeme muset jet do nemocnice nebo k doktorce domů, navíc jsem těhotná a vždycky se mi z toho udělá špatně, když to zpátky nejde. Doktorka řekla, že to máme teď chvíli nechat - šla jsem tam, ať mi ukáže, jak to rychle vrátit zpět, ale nechtěl si ani sundat kalhoty. Na konci června jdeme na tříletou prohlídku, ale nevěřím, že se nám podaří ho tam přesvědčit, aby v klidu ležel a já si to v klidu zkusila... Při debatě na netu jsem na nikoho podobného nenarazila, všem to jde zpátky v pohodě. Jsme nějak "divní"? Proč to všem jde, jen nám ne?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Neviem za akých podmienok predkožku sťahujete, ale je lepšie vždy, keď sa malý kúpe, teplá voda robí divy. Nikdy nie na sucho!!! Vezmite kľudne aj domáci olej, alebo lubrikant. A skúšajte len tak ako to pojde. Stačí to len rozchodiť a osobne si myslím, že v dospelosti problém by nemusel mať. Nič ale nerobte nasilu, aby malý s vami skor spolupracoval a nie mal z toho traumu. Kľudne sa poraďte s detským urológom.

Komentáře uživatelů ...

13. 5. 2010 22:45:48
Tohle se stává, když je předkožka užší. Tipy - teplá voda, způsobí větší elasticitu předkožky, pak by měla jít zpět. Nebo žalud postupně, nejdřív lehce, pak trošku silněji zmáčknout. tím se krev vytlačí zpět, žalud se zmenší a přetáhnout zpět. Když se nepovede, tak do hodiny do nemocnice! Asi stahujte jen zčásti, ať nestresujete sebe i syna. Řešení - asi obřízka, to vám patrně navrhnou lékaři.
13. 5. 2010 23:01:35
prečo zase obriezka? pani napísala, že mu predkožka ide stiahnuť. Prečo hneď podrobovať dieťa nezmyselným zákrokom? Má syn nejaké problémy s predkožkou? Ak nie, prečo to potom riešite, je to obyčajná časť tela a nepotrebuje väčšiu ani menšiu pozornosť ako hociktorá iná časť tela...
14. 5. 2010 9:34:38
Nelze jednoznačně poradit,když není možnost posoudit stav předkožky.Pokud lze předkožku stáhnout a vázne za žaludem,přetahujte pravidelně každé koupání,ve vaně,nebo po koupeli,předkožku ale stahujte pouze do dvou třetin žaludu penisu,tak aby nemohlo dojít k uváznutí. Předkožka musí jít bez násilí velmi jemně přetáhnout.Je možné,že se vám takto podaří předkožku mírně rozšířit.Nečekejte změnu dříve než za několik měsíců. Při uváznutí předkožky jak je výše uvedeno je možné provést kompresi a žalud pevně stisknout,dále pak přes tkaninu zaledovat,nebo použít olej (možno i stolní,pokud není jiný) a pak se pokusit stáhnout předkožku zpět.Nezdaří li se předkožku reponovat zpět,jedná se o urgentní stav tzv paraphimosis někdy nazývaný španělský límec,je nutné bez odkladu vyhledat odbornou pomoc-chirurgickou ambulanci.Protože z vašeho dotazu vyplývá,že syn je mladší tří let,volte co nejkonzervativnější přístup,je dostatek času.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí