11668  16. 5. 2010 21:34:32

Vyvrcholení do 3 min.

Dobrý den, obracím se na vás s posbou ohledně sexu, nikdy jsem radu přes sexuologa nevyhledával, ale řekl jsem si, že je dobré vědět. Je mi 20let, zdravotní stav výborný-bez omezení, ale při sexu mě trápí příliš rychlé vyvrcholení a následně zkažení chuti k sexu partnerky se mnou, v takovýchto případech pohlavní styk není delší jak 3 minuty, existuje na takto příliš rýchlou vyvrcholenost nějaká "finta"? Moc krát vám děkuji za takto vzácnou radu ať vím co je příčinou. Děkuji mockrát.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
S pridaným názorom v komentári musím len plne súhlasiť. Skutočne o predčasnej ejakulácii hovoríme len vtedy ak muž nie je schopný súlože viac ako 1 minútu a dosahuje ejakuláciu. To často krát vedie k neuspokojeniu jeho partnerky. Existuje aj tzv. relatívna predčasná ejakulácia, pri ktorej síce styk trvá viac ako len jednu minútu, ale vedie opäť k neuspokojeniu partnerky. Pretože pertner vyvrcholí skôr ako ona. Otázkou ale stále je, aká by mala byť teda správna dĺžka pohlavného styku? Tak to je veľmi individuálne! A u každej dvojice iné! Odpoveďou by mohlo byť toto: pohlavný styk by mal trvať toľko, aby uspokojil ženu a to môže byť od dĺžky 2 minút po 16 minút. Toto sú totiž normy z výskumov mnohých sexuológov, ktorý pátrali po tom, za aký čas u oboch partnerov dochádza k vyvrcholeniam na oboch stranách. Takže sám vidíte, že je to veľmi rôznorodé. Správne zladenie však musíte nájsť vy sami dvaja. venujte sa hlavne partnerke a jej pocitom a nie je nutné, aby partnerky dosahovali vyvrcholenie spoločne v tú samú minútu, ale dôležitejšie je, aby obaja si z pohlavného styku odniesli ten istý, dobrý pocit. Ak predsa len chcete svoje vyvrcholenie oddialiť, tak jednak môžete si osvojiť metódu štart/ stop, používajte kondóm so znecitlivejúcim gélom, pred pohlavným stykom majte masturbáciu a podobne. Ak nič nepomôže, tak sa poraďte so sexuológom, ale liečba v tomto prípade nie je nutná.

Komentáře uživatelů ...

16. 5. 2010 21:40:57
Vyvrcholení za 3 minuty není žádná porucha, o předčasné ejakulaci nelze mluvit. To kdyby došlo k ejakulaci před penetrací, nebo krátce po ní, za 15 vteřin. Nad 1 minutu, to je možná kratší doba soulože, ale ne porucha. Prodloužit dobu ejakulace se lze nacvičit (metoda start stop - pře ejakulací, nacvičuje se při masturbaci), tak jde o tom, jak dlouho s partnerkou sexuálně žijete. Zpočátku to bývá rychlejší, později se doba prodlouží. Vy jste v pořádku, je to běžné a váš čas není žádná tragédie. Jde nácvikem prodloužit.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie