12048  25. 5. 2010 13:01:12 - maros888

Nevyvinutý semenník

Dobrý deň. Mam jeden problém. Mam 20 rokov a ked som sa narodil, tak som jeden semenník nemal zostúpený v miešku. Ako dvojročný som absolvoval operáciu a potom už bolo vsetko tam kde ma byť, no v puberte mi narástol iba jeden semenník a ten druhy zostal malý. Všetko funguje ako má, ale je ten malý semenník funkčný? A existuje niečo buď plastická operacia alebo ina liečba, aby nadobudol normálnu veľkosť? Za odpoved ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Či u vás funguje ako má a či ste plodný, tak to sa takto na diaľku nedá posúdiť. Je nutné vyšetrenie spermiogramu, až potom lekár vám dokáže povedať, či ste alebo nie ste v poriadku po tejto stránke. Ani normálna veľkosť semenníkov mužovi nezaručuje plodnosť. Pokiaľ je rozdiel veľmi viditeľný a máte s tým problém, tak plastická operácia vám v tomto smere môže pomôcť. operáciu si ale platíte v plnej výške sám.

Komentáře uživatelů ...

25. 5. 2010 13:52:50
Je mi 22 let a mám úplně to samé co ty. Byl jsem na vyšetření na urologii sice z jiného důvodu, ale varlata mi doktor kontroloval ultrazvukem a říkal, že jsou v pořádku, takže to nejspíš problém není, že jedno značně malé.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot