12065  25. 5. 2010 16:37:55

Mmeškanie menštruácie

Dobry den. Mam jednu otazku, prosim odpovedzte. Prvy krat som menzes dostala vo february 2009, mala som ho pravidelny, sem tam mi meskal 2 tyzdne. No potom sa stalo to, ze som dostala menzes, trval 7 dni, potom som 4 mesiace menzes nemala a opat som ho dostala vo februari 2010. Odvtedy menzes nemam a bojim sa, ze mi nieco je, ze mam ja neviem co. Nic ma neboli absolutne, chcem len podotknut, ze som sa zacala zdravsie stravovat, cize som totálne zmenila zivotospravu zacala som poriadne sportovat a zdravo jest. Mám 15 rokov. Dakujem za odpoved.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Ve Vašem věku je nepravidelná menstruace ještě normální. Je to možná způsobeno i tím, že jste změnila svou životosprávu a sportujete. Pokud jste snížila i vaši hmotnost je pravděpodobné, že to ovlivnilo i Váš menstruační cyklus. Při nízké hodnotě BMI se může stát, že menstruace vymizí. Ve vašem věku je dobré nedržet nijak drastické diety, ale stravovat se sice zdravě, ale v přiměřených mezích denního kalorického přísunu. Pokud je tohle v pořádku, neuděláte špatně, ani pokud navštívíte gynekologa, necháte se vyšetřit a ev. cyklus upravíte. Vhodnou volbou je např. antikoncepce. Musíte být ale v pořádku "váhově", jinak nemá smysl do dosud rostoucího těla zasahovat hormony, ale vyřešit především jiný možný problém, který nepravidelnou menstruaci způsobuje.

Komentáře uživatelů ...

25. 5. 2010 16:44:51
V prvých dvoch rokoch od začiatku menštruásie sa sem-tam menšie nepravidelnosti vyskytnúť môžu ale toto sa mi zdá dosť nepravidelné.Odporúčam bezodkladne návštevu gynekológa...M.
25. 5. 2010 16:48:50
ked som bola na 15 rocnej prehliadke u mojej obvodnej lekarky povedala mi ze t este moze byt ze to je normálne tak neviem..:(
25. 5. 2010 17:43:50
Môže,ale taktiež nemusí.Radšej navštívte gynekológa a ten Vás uistí,že je to vporiadku alebo Vás začne liečiť.Ve´d predsa návšteva gynekológa nie je bolestivá a nič tým nemôžete stratiť..M.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky