12542  4. 6. 2010 13:11:49 - D.A.N.I.E.L

Obřízka teď alebo v dospělosti?

Je lepší si nechat udělat obřízku v dětství nebo v dospělosti? Je něaká šance, že se stav předkožky změní, když ji budu přetahovat?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Neviem koľko rokov máte, ale ak máte viac ako 15 rokov a pravidelne ste sa pokúšal o preťahovanie predkožky cez žaluď a nešlo to, tak to už zrejme ani nepôjde a bolo by vhodnejšie poradiť sa s urológom a tento problém riešiť s ním.

Komentáře uživatelů ...

4. 6. 2010 14:13:23
Pokial ide bez problémov sťahovať, nie je dovod urobiť obriezku.Obriezka je malý chir. zákrok a je jedno či sa robí v detstve alebo v dospelosti.Ak máš problém,skús v teplej vode pri kúpeli sťahovať,príp. použiť krém Diprosone.
4. 6. 2010 14:18:36
Čím dříve, tím lépe. Lépe se zahojí, jizva nebude vidět. S nastupující pubertou se zvýší i množství a intenzita erekcí. Některým dospělým mužům obřezávali penis při erekci, po uspání mu stál, což je u mladých mužů běžné. I erekce po operaci dokáží být velmi bolestivé. Těch důvodů je daleko víc, proč neváhat. Přetahování - malinko může předkožku roztáhnout, ale nečekal bych zázrak. Není vůbec ideální mít předkožku, která po stažení nezaškrcuje vzadu hodně, ale "jen trochu". Umožnuje styk, někdy bolí, jindy ne, operaci pak dotyčný odkládá, protože není zas tak nutná a otravuje ho to třeba leta. Případně jde na ni až po 40, když předkožka začne ztrácet pružnost. Jestli je stav na operaci, to musí posoudit odborný lékař. Dle prohlídky, ale i dle potíží, které mu pacient sdělí (bolestivost při stažení, pocit škrcení při stažení atd.).
26. 6. 2010 17:08:08
Souhlasím určitě čím dříve, tím lépe. V pubertě se chlapci stydí a je to pro ne po psychické stránce velmi nepříjemné. Taky případné nerovnoměrnosti kůže, vzniklé operací, se v pubertě vyrovnají. Podle dětských psychologů zákrok kluci nejlépe snáší mezi 6–11 rokem.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot