12817  11. 6. 2010 19:18:19

Možnost oplodnění a životnost spermií

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může dojít k otěhotnění, pokud se spermie dostane do kontaktu s pochvou např. na prstech a pod. (bez pohlavního styku), a jaká je případně pravděpodobnost takového otěhotnění? Jaká je životnost spermie ve vodním prostředí např. bazén atd.?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Takže pokiaľ súložíte vo vode, ale ejakulácia prebieha mimo pošvy, teda do vody, tak možnosť oplodnenie je nulová. Rovnako veľmi nízka možnosť je oplodnenia, ak je pozostatok spermií na rukách. Ale vždy pri kontakte s pošvou, majte pre istotu čisté ruky a nie od spermií, je to vhodnejšie a potom si budete istá, že sa nič stať nemože. Tak sa správajte zodpovedne a zbytočne neriskujte, nevypláca sa to!!! O životnosti spermií som tu popísala viac než dosť, preto vás prosím využite vyhľadávanie v pravo hore na stránke. Ďakujem.

Komentáře uživatelů ...

12. 6. 2010 6:05:36
Ak by ste si nechala zaviesť prstami do pošvy "čerstvé" spermie bola by tu nejaká percentuálna šanca otehotnieť. Spermie vo voľnom prostredí hynú veľmi rýchlo. Vo vodnom zvlášť. Bazénov a vaní sa báť nemusíte. Ale pri súloži vo vode vám nebráni nič k otehotneniu.
6. 8. 2010 20:02:10
Dobry den chtela sem se zeptat,jsem panna a chlapec po ejakulaci a otreni prstu mi delal dobre...mohla bych takhle otehotnet(kdyby treba mel ejakulat na prstech?)
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 8. 2010 20:56:22
pokiaľ si ejakulát z rúk utrel, tak otehotnieť nemáte ako.
17. 11. 2010 20:04:40
Dobry den muzu se zeptat? Muj kluk mi rekl ze v noci masturboval "udelal se do kapesniku ,utrel ,mozno ze mel trochu na prstu " ten si ale utrel do periny nebo spise do toho kapesniku a prece jenom pres noc se clovek vrti ...mohla nejaka spermie cca 5-6 hodin na prstu prezit?? protoze me potom rano "delal dobre "rukou ,,a mam strach zda nemuzu otehotnet...predem dekuji za odpoved
1. 2. 2011 19:55:12
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Ejakuloval při koupeli do vany s velmi teplou vodou. A nasledne po mě se šla do té napuštěné koupele s ejakulátem koupat má sestra. Zdůraznuju: že po ejakulaci do vody ejakulát jako kdyby se srazil a začal lepit. Nemohlo dojít k oplodnění? Předem děkuji za odpověd.
Kacenka [Porodní asistentka]
2. 2. 2011 16:50:12
Nebojte sa spermie nie sú tase až tak dobrý plavci, aby v teplej vode prežila a doplavili sa až k pošve vašej setry a oplodnili ju, to nie je možné!!! Je to trochu ale voči setsre nehygienické ak to takto praktizujete a ona sa potom v tej vode kúpa.
28. 9. 2011 20:00:58
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S přítelem jsme měli nechráněný pohlavní styk ale do mě se neudělal, poté se utřel do kapesníku a asi po 4 hodinách jsme se spolu milovali znova(opět se do mě neudělal)... je možnost oplodnění?? každej m říká něco jinýho... beru antikoncepci už 3 roky a týden před pohl.stykem jsem začla brát jiný.. mám docela strach... a ještě bych se chtěla zeptat když jsem prášky brala 3 roky a pak mi doktorka ředepsala jiné a já je měla začít brát v první den menstruace ale začala jsem je brát hned jak jsem dobrala balení těch předešlých tj. v poslední den menstruace jestli prášky ztrácí účinek ochrany bo mě ještě chrání před otěhotněním ty co jsem brala tři roky.. už nwm co mám dělat.. bojííím se

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie