13243  21. 6. 2010 7:44:03 - Neberova

Opožděná menstruace, snaha o graviditu

Dobrý den, již 9 měsíců se s manželem snažíme o miminko. Ovuluji téměř s přesností na den, vždy 1. den v měsíci. Menstruuji též pravidelně vždy 17. den v měsíci. Poslední měsíc však ovulace přišla o 4 dny dříve. Když už jsem začala jásat, že jsem těhotná, dostavila se menstruace, ale až 20.den (23. den od ovulace, tedy o dost později než obvykle). Chci se zeptat, co je možnou příčinou? Potrat?
Léky žádné neberu, vyjma vitamínů C, B a kys. listové.
Předem děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Právě Vaše pravidelnost podle kalendáře mě zaráží, jestliže menstruační cyklus trvá 28 dní, pak to nevyjde vždy na stejný den kalendářní. Měsíc má 30 nebo 31 dní. Počítejte cyklus od 1. dne menstruace do začátku další menstruace. Jestliže máte cyklus pravidelný a i ovulace Vám probíhá, pak se v tom minulém cyklu mohla opozdit vlivem hormonální nerovnováhy, těžko říct, čím to bylo způsobeno, ale když se to nebude opakovat, nemusíte to řešit. Jestliže není cyklus pravidelný, obraťte se na svého gynekologa a domluvte se na jeho úpravě. Při snaze o miminko je vhodné, aby byl pravidelný. Jinak se snaha o miminko řeší jako neúspěšná až po roce pravidelného pohlavního styku.

Komentáře uživatelů ...

21. 6. 2010 17:13:23
Možem sa hneď opýtať "kacenky",že či je toto pravidlená menštruácia ak každý 17 den v MESIACI???? Ja som si myslela,že menštruácia je pravidelná ak má každý cyklus rovnaký počet dní...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky