13326  22. 6. 2010 17:41:15

Nevyvinutý penis?

Dobrý den. Raz som u už niečo čítal ale vážne to už nemôžem nájsť a ani neviem aká bola odpoveď, vo vyhľadávaní mi to neche nájsť resp. načíta stránku ale nie odkaz na to :( Raz sa tu písalo o nevyvinutom penise. Mňa trápi to isté, proste ochlpenie a pod. mám ale penis je rovnaký ako keď som sa narodil a to už mám 18. Neviem ako je to geneticky, ale aby to bolo dedičné to určite nieje. Nechápem a nerozumiem tomu, určite trebalo s tým ísť k lekárovi ale "ja mám na všetko čas" a tak si to budem musieť odpykať. Neverím, že mi niečo pomôže, čo by ten penis naštartovalo a začal sa vyvíjať ako má. Ale tak aspoň otázka v čom môže byť chyba. Viete, stáva sa, že ostatným sa to stane tiež ale tým sa aspoň do tej hrúbky dá ale mne vôbec nič. Ďakujem za odpoveď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Keďže nepíšete aký veľký vlastne penis máte pri stoporení, lebo to je smerodajné, tak vám nedokážem na vás dotaz uspokojivo odpovedať. preto ak je pri erekcii menší ako 5 cm, tak problém určite máte a bude vhodné vyhľadať urológa. problém môže byť v hormónoch a ich nedostatočnom množstve.

Komentáře uživatelů ...

22. 6. 2010 19:00:56
Jestli máte penis dětské velikosti v 18 letech, tak s tím běžte co nejrychleji k doktorovi. Bude-li to nedostatkem testosteronu, tak jeho podáváním lze nastartovat pubertu a růst genitálií. Dle mého laického odhadu v 18 snad pozdě není, ale za dva roky by možná pozdě bylo. Normálně se to řeší tak v 16 letech, snad bude u vás šance k řešení.
22. 6. 2010 19:10:44
Kiež by ste mali pravdu :) a vážne by to bolo v tom. Určite pôjdem čo najrýchlejšie, dakujem.
22. 6. 2010 19:23:33
Nevím, jestli ještě spadáte pod dětského lékaře. Jinak praktický lékař by vás přeposlal na urologii. Tam to posoudí a pošlou k endokrinologovi. Ten nechá udělat laboratorní vyšetření. Pokud vám chybí i ochlupení, jsou malá jak varlata, tak i penis, případně jsou tu další známky chybějící proběhlé puberty, tak tu vidím docela velkou šanci. Ale čím dřív se s léčbou začne, tím větší je šance na nápravu. Je i chyba, že si toho nevšimla dětská lékařka nebo rodiče doma. Až půjdete k lékaři a např. zahájí endokrinologickou léčbu, možná o tom napište k poučení ostatních. Mohlo by to někomu pomoci.
22. 6. 2010 19:33:18
A práve to je v tom, že to ostatné je všetko v poriadku.
22. 6. 2010 19:56:30
Ak teda ste primerane ochlpený, prekonal ste klasicky pubertu a všetky znaky dospelosti sú badateľné je možné, že váš penis bude trochu menší.(aspoň podľa vás). Ale čo je menší pre vás pre druhého môže byť v norme. Nemusíte písať rozmer ale aspoň porovnajte svoj rozmer s rozmermi v otázkach v týchto rubrikách mladých mužov vo vašom veku. Možná vás to ukľudní.
22. 6. 2010 20:03:28
Tak potom už fakt neviem. Nezmenil sa vôbec a je stále rovnaký ale ber to čert, pôjdem za lekárom a uvidí sa čo bude.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot