13404  24. 6. 2010 9:38:28

Zúžená předkožka bez problémů

Dobrý den, přítel nepřetáhne předkožku přes žalud. Z velké části ano, avšak úplně pod žalud ne. On stím nemá žádný problém nic ho nebolí, nenapíná. Je mu 20 let a sexuální zkušenosti má dostatečné. Problémý žádné. Možná jen o trošku menší citlivost, která mu ale nedělá problémy. Je nutné i přes to problém řešit? Mohou být nějaká rizika?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ nemá žiadne problémy, tak asi nie je nutné akútne to riešiť, ale do budúcnosti by som tak či tak kontrolu u urológa len doporučovala len pre istotu, aby celý stav zhodnotiL. Muži, ktorým nejde predkožka celá stiahnuť, tak majú zvýšené riziko infekcie, takže hlavne z tohoto dovodu by to mal riešiť.

Komentáře uživatelů ...

24. 6. 2010 12:07:11
Trošku nechápu, jak s tím může mít sex? S nestaženou předkožkou? Nebo staženou zčásti? Nevadí to jemu? Nevěřím, že ho nic nebolí, spíš se bojí k lékaři. A to nevadilo ani partnerkám? Dokonalou hygienu žaludu těžko dosáhne, dost mě překvapuje, že nějaká žena je ochotná vůbec přistopit na styk. Rizika - rakovina penisu, různé záněty. Nebo i parafimoza, že při styku se předkožka sama přetáhne - a nedá ji zpět.
24. 6. 2010 15:52:18
Jak píši problémy žádné. Není to ze strachu. Nevidím důvod nemít styk. Všechno je jako nermálně jen předkožka není stažena úplně. S hygienou či záněty problémy taky nemá.
24. 6. 2010 16:23:17
Nestažitelná předkožka může mít pár důvodů. Pokud je úzká a jde přetáhnout jen zčásti, dál to nejde a úzký prstenec se zařezává do naběhlého žaludu. Styk by byl bolestivý, nebo by se musela nějak fixovat předkožka, aby kryla celý žalud. Tos si moc neumím představit. Nebo je přilepená, přirostlá či krátká uzdička. Přilepená (přirostlá místy) - nelze provádět mytí žaludu a přilehlé předkožky, Navíc tu hrozí záněty, srůsty. Ktrátká uzdička, taky může držet předkožku - při styku se může přetrhnout, hodně to krvácí. Takže rizik tu je řada, když tada styk potíže nedělá. A esteticky vám to nevadí? Eroticky vypadající penis musí mít nejen erekci, ale i staženou předkožku. I to je důvod, asi jako by partnerka při styku měla podprsenku nebo tričko.
24. 6. 2010 23:34:11
Vzhled není všechno. Nikdy jsem nad tím, jako nad hendikepem nepřemýšlela. Jde mi spíše o ty zdravotní důvody. Proto sem píši. Ale ani jeden z problémů není, a proto asi bude vše více méně v pořádku.
29. 6. 2010 19:45:07
Zdravím. Je to jedna věc, o níž mohu zasvěceně napsat. Dříve v pohodě, a s plnou pohyblivostí předkožky,po zánětu se změnila elasticita předkožky a nyní při erekci nelze plně přetáhnout bez přílišného napětí a s tím nepříjemného pocitu.Při styku i takto není problem, jelikož elasticita pokožky je porušena pouze v ůzké části -prstence těsně u žaludu, a proto není nutné docílit stavu přetažení působením zpětného tahu pokožky-povolí a žalud je zakrytý.Problem by mohl nastat při uskřinutí, pokud by v převlečeném stavu zbytněl penis a předkožka byla napínaná příliš... Hodlám toto řešit z důvodu hygienického, jinak funkčnost je zachována i při plně nepřetažené předkožce.Bolestivost není nulová, ale není problémem, který by působil rušivě. Změna proběhla v průběhu několika měsíců, zvláčnování mastí doporučenou kožní lékařkou jako možné řešení nebylo úspěšné, další řešení je prý chirurgický zákrok - uvolnovací řez.o by bylo vše k tomuto jednomu konkretnímu případu.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot