13740  30. 6. 2010 21:53:08

Zpoždění menstruace na 56. den cyklu

Dobrý den. První den poslední menstruace byl 5. květen. Prozatím jsem nikdy nebrala hormonální antikoncepci. Mám dceru, které je 16 měsíců. Stále jsem nedostala měsíčky. Dnes už jsem asi 56. D.C. U gynekologa jsem byla před týdnem. Vyšetřil mě vnitřním ultrazvukem a řekl, že miminko nevidí, mám tedy počkat týden, (už je to týden a stále nic) a když se nedostaví menstruace, mám si jít na injekci pro vyvolání. Myslíte si, že je to dobrý postup? Testy na HCG mám negativní. Snad na mama testu 10 se někdy ukáže velmi slabá čárka, která nejde ihned okem zachytit, ale nesílí. Mohu být těhotná? Byl přístup lékaře adekvátní? Děkuji moc za odpovědi.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Ano postup lékaře je v pořádku, ale injekci Vám mohl aplikovat hned. Když máte HCG negativní, pak těhotná určitě nejste. Zpoždění menstruace je dlouhé a bude třeba ji asi zkorigovat, pokud se to bude opakovat. Lékař se s Vámi na dalším postupu domluví.

Komentáře uživatelů ...

vrzalova.martina
2. 7. 2010 13:40:35
Děkuji za odpověď. Zapoměla jsem však zmínit, že mi lékař neodebíral krev na Hcg, ale negativní testy na hcg jsem měla namysli z těhotenských testů. Ale doslechla jsem se, že pokud by vajíčko bylo oplozeno necelých 14 dní, tak to testy na hcg, těhotenské testy, nezjistí. Je to tak?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky