13894  3. 7. 2010 22:06:33 - MartinaSK

Jeden semennik

Môjmu synovi pri narodeni zistili, že nemá zostúpený jeden semenník. Keď mal tri roky tak ho operovali, ale mal ho zakrpatený, tak mu ho museli odstraniť. Má 18 rokov a dosť ma to trápi, ale ako dospieva určite aj jeho. Už sme sa na túto temu dávnejšie rozpravali, nevieme či navštiviť odborníka, bojíme sa aby nemal problémy so zoznamením s dievčatami, či vôbec bude môcť mať deti, veľmi som z toho utrapená. Poraďte, ďakujem.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
I jedno varle stačí a plodnost je zachována. Jeho funkčnost lze ale vyšetřit pouze spermiogramem. Myslím, že to v tomto věku ještě nemá smysl, ale zvažte to sami. Možná budete klidnější nebo se se situací lépe vyrovnáte. Estetický problém chybějícího varlete můžete vyřešit plastickou operací. Jinak je samozřejmě nejdůležitější psychika- vyrovnat se s asymetrií a nehledat v tom nějaký příliš velký tělesný handicap. Také věřím, že bude vše v pořádku.

Komentáře uživatelů ...

3. 7. 2010 23:37:05
Nemusíte se znepokojovat,pro zachování plodnosti plně postačuje jedno varle.Stejně jako lze přežít s jednou ledvinou.Pokud Vás trápí estetické hledisko,poraďte se s odborníkem o možnosti využít protetický implantát.***
4. 7. 2010 6:18:08
Jeden semenník ak chýba tak problém v podstate je len estetický. Je to párový orgán a čo sa týka funkčnosti vedia sa navzájom nahradiť. U vás a vášho syna pôjde asi skôr o psychický problém. Je nutné sa stým vyrovnať, a vedieť že v skutočnosti o žiaden problém nejde. Ten ste vyriešili keď bol malý. Dnes váš syn je v poriadku. Aby ste sa úplne ukľudnili a to vám určite zdvihne sebadôveru nech si váš syn nechá spraviť spermiogram. Verím, že bude v poriadku. Tým vyriešite váš problém. držím palce.
6. 7. 2010 12:16:21
odporucam implantat, je na nerozoznanie od praveho a je po probleme. poistovna nepreplaca, stoji okolo 600eur.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot