13921  4. 7. 2010 17:01:36

Zužená předkožka?

Dobrý deň, chcel by som sa vás opýtať, či je moja predkožka zúžená alebo nie. S pretiahnutím cez žaluď problém nemám ale ďalej, než cez žaluď to vôbec nejde. Je to potreba pri sexe? Inak cítim, že predkožku mám stiahnutú, ale nijako zvlášť to nikde neťahá, ovšem keď predkožku naťahuje, tak sa akoby mierne roluje, ale potom ju porovnám. Aký je na to váš názor, bude potrebný nejaký chirurgický zákrok? Mám 16 rokov a pohlavný styk som ešte nemal. Ďakujem za vašu odpoveď.

Zužená předkožka?

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Pokud pociťujete, že to s přetahováním předkožky není úplně v pořádku, zajděte na urologii. Zkontrolují to a případně poradí, jak by se dal problém řešit.

Komentáře uživatelů ...

4. 7. 2010 17:09:18
Předkožku není třeba stahovat dál, stačí takto, když je žalud celý odkrytý. Na fotografii se zdá, že předkožka je poněkud zúžená, sice jde přetáhnout, ale trochu vzadu škrtí, zařezává se do penisu. V tom případě by byl vhodný chirurgický zákrok, nemusí jít o obřízku, ale jen rozšíření naříznutím či podobnou plastikou. Bylo by dobré se poradit s urologem, ale on se může dosti rozhodovat dle subjektivních pocitů. Je dost mužů s úzkou předkožkou, kteří vedou normální sexuální život, jiným to zas vadí. Před stykem je pochopitelně třeba mít předkožku staženou dozadu, jak na obrázku.
4. 7. 2010 17:27:33
A pri sexe sa predkožka nehýbe? Jestli nie tak som bez problému. A veľkosť žaluďa je dostačujúca?
4. 7. 2010 19:52:14
S veľkosťou ste určite v poriadku. Na fotke to trochu vyzerá na "škrtenie" predkožkou pod žaluďom. Nerobí vám žiaden problém? Kĺže sa volne cez žaluď tam a späť? Ak áno tak je všetko v poriadku.
4. 7. 2010 22:12:31
Dole ide sťahovať bez problémov, hore to ide o máličko horšie (predkožka sa začne akoby rolovať), ale vždy to narovnajú .. Ale nemôžem masturbovať rýchlo plynule bane a hore práve kvôli tomu miernemu rolovania. Pri masturbácii mi to nevadí (nesťahuje až dole, ale len tak do trištvrte). Pri styku je to problém?
5. 7. 2010 0:59:51
Z Vašeho popisu potvrzujete, co se jeví na obrázku. Předkožka je poněkud užší. Jde-li špatně zpátky, to je chyba. Navíc škrtí-li vzadu, omezuje krevní oběh. Při erekci a zejména sex. aktivitě dochází k silnému překrvení, ale žilné drenáž je zčásti omezená. Může pak dojít k poruše cévní mikrostruktury, k rozšiřování žilek. S tím pak nejde nic moc udělat, na povrchu žaludu se zdá, jako by k tomuto už trochu začlo docházet. Do návštěvy urologa bych i radil omezit masturbaci, překrvení žaludu a zaškrcení žilního odtoku žaludu vážně neprospěje.
5. 7. 2010 9:03:24
Pretože v popise 4.7.2010 22:12:31 uvádzate mierne"brzdenie" je ozaj vhodné zájsť k urológovi. Preťahovanie tam a späť musí isť ozaj úplne volne bez drhnutia. Inak pri styku budete mať nepríjemný problém. Urológ podľa stavu, ktorý zistí a podľa vašeho popisu navrhne riešenie. Neodkladajte návštevu lekára.
5. 7. 2010 14:31:58
Ďakujem všetkým za rady, návštevu urológov si dohodnete čo najskôr.
4. 8. 2010 2:28:19
vypada uplne normalne.kdyz to neboli,tak neni problem

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot