13953  5. 7. 2010 16:12:54

Zmenený cyklus

Dobrý deň. Poprosila by som Vás o radu.
Začiatkom marca som bola sexuálne zneužitá, týždeň potom som mala taký hnedkastý až krvavý výtok. Aj keď to mohlo byť spôsobené tým, že som mala akurát stred cyklu, no predtým som taký výtok nemávala. Menštruáciu som vtedy dostala 3. apríla s pár dňovým meškaním. Ďalšie menštruácie som dostala 2. mája a 3. júna tiež s niekoľkodňovým meškaním (menštruácia nebola až tak silná a mala som veľmi silné bolesti brucha) a v strede cyklu som mala opäť ten výtok. Brucho ma občas pobolieva ako keď mám menštruáciu. Predtým som ju dostávala na deň presne a taký výtok som nemávala.
Teraz mi menštruácia mešká už 5 dní, len ma pobolieva spodok brucha a ten výtok som mala v strede cyklu tiež. Jednoducho odvtedy, čo som bola zneužitá, sa mi zmenil cyklus. Mohla byť táto zmena spôsobená tým zneužitím, alebo to môže byť aj tým, že som pod neustálym stresom? Ďakujem za odpoveď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Ano cyklus hodně podléhá stavu psychiky, takže nepravidelnosti jsou po tom, co jste prožila možné. Zajděte určitě ke gynekologovi, abyste případně cyklus upravili, ale také vyšetřili možnou jinou příčinu. Doufám, že zneužití jste řešila i jako komplexní problém hned po té události na policii, gynekologii a také s psychologem. Je důležité především, aby byla co nejméně tímto zážitkem poznamenána Vaše duše. Proto doporučuji návštěvy psychologa a řešení i tohoto problému, abyste, co nejdříve byla v "pořádku". Držím Vám pěsti!

Komentáře uživatelů ...

8. 7. 2010 20:01:53
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Chcem sa Vás ešte spýtať. Po tom, čo som Vám opísala, je možné aby som bola tehotná? Aj keď som mala menštruáciu (aj keď slabšiu ale bolesti brucha boli pri nej silné a posledná menštruácia bola celkovo dosť silná) a mešká mi len teraz. Pred mesiacom som bola na vyšetrení u mojej obvodnej doktorky, brala mi krv na všeobecné vyšetrenia (kvôli stresom mám aj iné zdravotné problémy). Ak by som bola náhodou tehotná, zistili by to z tých krvných výsledkov? Z tej traumy po zneužití mi veľmi pomáha terajší priateľ, takže po psychickej stránke som ako tak v poriadku. Trápi ma len ten cyklus.
Běla [Porodní asistentka]
9. 7. 2010 13:03:42
Z těch odběrů by to nezjistili, pokud přímo nenabrali HCG, což asi ne. Raději si udělejte těhotenský test. Bývá spolehlivý po 14-ti dnech od možného oplodnění.
9. 7. 2010 19:36:26
Ten pohlavný styk bol začiatkom marca a odvtedy som už mala menštruáciu ako som Vám už opísala (posledná bola dosť silná, čo sa tíka krvácania). Je vari možné, že by som mohla byť tehotná? Pri pohlavnom styku sa do mňa nespravil ale občas cítim strach, že čo ak.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky