14020  6. 7. 2010 21:33:47

HPV a jej liečba?

Dobrý deň, musim cakat na navrat lekara a zbadala som si priznaky tohoto ochorenia, preto mam pár otázok už teraz. Nevedel by mi niekto objasnit ak sa choroba prenasa len pohl. stykom a ja mam staleho partnera uz rok a pol a priznaky choroby som zbadala az teraz, on tvrdi ze inu partnerku nemal a ja taktiez . Je mozne teda ze sa mi to prejavilo az po takej dlhej dobe od dakeho predchadzajuceho pratnera? Takisto by ma zaujimalo ci je liecba tejto choroby casovo, alebo financne narocna?
velmi pekne dakujem uz vopred za odpoved!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Určite to nie je váš prvý sexuálny partner a asi ani vy nie ste jeho prvá sexuálna partnerka HPV vírusom, ktorý sa prejavuje kondylómami, teda genitálnymi bradavicami môžete mať v tela aj niekoľko rokov, pokým sa vírus prejaví. Takže tento vírus sa prenáša len sexuálny stykom, neznamená to hneď, že váš súčasný sex. partner vám bol počas styku neverný! Obvykle liečba je plne hradená zo zdravotného poistenia. HPV sa ale úplne vyliečiť nedá. Môže sa vám výsev bradavíc opakovať vždy v čase oslabenej imunity! Viac na stránke www.pohlavne-choroby.eu

Komentáře uživatelů ...

6. 7. 2010 22:14:15
V súčastnosti sa objavuje stale viac pripadov nepohlavnej nakazy hpv,ale pokiaľ ste mala partnera aj pred tým,kľudne ste sa mohla nakazit od neho a priznaky sa objavili az teraz...je to vec imunity...nenapisala ste presne ake priznaky sa u vas objavili ked su to genitalne bradavice tak casovo to moze byt narocne.
6. 7. 2010 22:16:35
HPV viry se mužou projevit až po několika letech,mě je také zjistili až ted a to mam 15 let stalého partnera.Projevilo se mi to až po porodu.Nevím,jestli ma na to vliv slaba imunita,ale doktorka řikala,že nemá cenu hledat a pátrat od koho jsem to chytla a kdy.Beru Indonal a muj partner také a ted budu jen čekat na další cytologii.
10. 7. 2010 14:18:51
dakujem velmi pekne za odpovede
16. 7. 2010 9:20:13
prosim vas da sa viliecit celkom hpv ked ho mam odstraneny maternicovi cipok
Kacenka [Porodní asistentka]
16. 7. 2010 9:40:30
NIE

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie