14452  14. 7. 2010 14:58:21

Výsledek spermiogramu

Dobrý den, dnes jsem si od lékaře vyzvedla výsledky ze spermiogramu.
Mohla bych Vás poprosit o vysvětlení:

Koncentrace: 70 mil/ml
Objem: 5,1 ml
pH: 7,8
Konzistence: norm
Zkapalnění: norm

Pohyb %:
a) rychlý progresivní pobyh - 5%
b) pomalý progresivní pohyb - 10%
c) neprogresivní pohyb - 5%
d) imobilní - 85%

Morfologie %:
a) normální - 3%
b) patologie hlavičky - 57%
c) patologie střední časti a krčku - 35%
d) patologie bičíku - 5%

Výsledek vyšetření - asthenoteratozoopermie

pozn. 2-4 leukocyty na čtverec

Jaké máme prosím šance na otěhotnění.
Moc Vám děkujeme za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Aj keď ich je pomerne dosť, pH normálne a množstvo postačujúce sú výrazne spomalené a poškodené, takže s takýmto spermiogramom sa vám asi len veľmi ťažko podarí spontánne otehotnieť. Preto to riešte priamo s centrom reprodukčnej medicíny a uvažujte skôr o IVF, umelé oplodnenie. Pokiaľ to vôbec bude možné.

Komentáře uživatelů ...

15. 7. 2010 8:07:54
Dobrý den, Vaše odpověď nás překvapila. Moje paní doktorka mě upozornila jen na ty 3% normální a tím mě totálně odzbrojila a nebyla jsem schopna se na více zeptat. Bylo by prosím možné nám výsledek vysvětlit i s tou poznámkou. Paní doktorka manželovi vypsala novou žádanku na nový spermiogram. Chtěla bych se zeptat jaké vitamíny by jste mu doporučila, aby jsme měli u druhého lepší hodnoty a hlavně, aby se nám brzy zadařilo. Děkujeme předem za odpověĎ.
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 7. 2010 13:00:52
Neviem kto si dovolil kopírovať moje odpovede, ale ja som to nebola. Preto boli zmazané. Takže odpovede odborníkov sú vždy zvýraznené buď sú v zelenom rámčeku alebo v modrom, takže inak niekto cudzí sa hrá na mňa a kopíruje moje odpovede k iným dotazom. Nechápem to, že to niekoho baví a dá si tú prácu a stráca svoj čas, bohužiaľ tomu nezabránime, takže len zvýraznené odpovede sú od nás inak NIE? je to reakcia laika.
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 7. 2010 13:06:14
Ešte chcem dodať, že treba po troch mesiacoch test zopakovať. Ak sa aj po druhý krát výsledok potvrdí, tak by bolo vhodné vyhľadať urológa, andrológa nasadiť lieky pre manžela na vylepšenie spermiogramu. Akú prácu má a aký je jeho vek?
18. 7. 2010 21:41:41
Tak to byla od někoho opravdu zla sranda. Protože jsem v tomto oboru opravdu laik tak jsem tomu opravdu uvěřila.A tato odpověď mě opravdu dostala a mám jen oči pro pláč. Zítra manžela objednam na nový spermiogram.V prosinci bude mít manžel 30 let.Pracuje jako programátor a je často na služebních cestách. Jak se můžeme připravit na druhý spermiogram. Jaké vitamíny by jste nám např. doporučila. Miminko si oba moc přejeme a jsme schopni pro to udělat vše.Děkuji předem za pomoc.
Kacenka [Porodní asistentka]
19. 7. 2010 21:29:44
Tak to áno, veľmi ma to nahnevalo, ale ľudia sú zlí a neviem akosi im robí radosť robiť druhým ľuďom zle. Viem aké to je, ale v tomto smere sa dá veľa napraviť, ak zmení životosprávu. Veľmi vhodné sú ryby, ovocie všetkého druhu a vitamíny C a E, SE, ZN, kys.listová. Robte mu 2x denne kokteily z ovocia a zeleniny. Jeden výsledok ešte nič neznamená. Nebojte, upraví životosprávu a môže sa to vylepšiť. Je to trošku daň za jeho sedavé zamestnanie.
Kacenka [Porodní asistentka]
19. 7. 2010 21:35:18
Ešte by bolo vhodné žiadny alkohol ani cigarety ak má takúto neresť, to tiež negatívne vplýva na spermiogenézu, teda tvorbu spermií. Aké spodné prádlo manžel nosí? Rovnako mobil nosený vo vreckách zabíja svojím žiarením spermie. POZOR na to! Prečítajte si článok http://www.clinic24.eu/clanky/98/mobilny-telefon-hrozba-pre-spermie.aspx
19. 7. 2010 21:50:24
Děkuji změníme životosprávu.Manžel je nekuřák a nepije tvrdý alkohol. Občas pivo a víno. Doporučila by jste dočasně uplně vynechat?Spodní prádlo nosí boxerky.A telefon v kapse bohužel také nosí. Děkujeme za rady.
Kacenka [Porodní asistentka]
20. 7. 2010 16:27:03
Takže hlavne ten telefón nech nosí niekde inde, v taške alebo neviem kde, len nie vo vrecku nohavíc, a alkohol skutočne obmedziť, jedno či dva pivká raz za čas nezaškodí. Držím palce. Máte nádej, nebojte ak nie prirodzene tak centrum asistovanej reprodukcie vám pomôže. Ale detičky mať budete!!!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk