14843  21. 7. 2010 10:53:03

Nuvaring a léčba mykozy

Dobrý den, pouzivam Nuvaring a po dvou tydnech po zavedeni se u me objevila mykoza.(Nuvaring mam zavedeny prvni mesic) svedeni, paleni a otekle stydke pysky. Gynekolog ma dovolenou, takze jsem si v lekarne koupila Gyno-Pevaryl 150 (cipky)
Snad to zabere. Myslite, ze by to mohl zpusobit Nuvaring? Co se tyka hygieny, tak na tu si davam velky pozor. Na verejnem koupalisti jsem nebyla, v praci a jinde, krom domova na zachodove prkenko nesedam. Jsem z toho blazen, kde jsem to mohla chytit. Partner je v poradku.
A chci se zeptat, jestli ty cipky Gyno-Pevaryl snizuji antikoncepcni ucinnost, jestli jsem nebo nejsem chranena. Cipky jsou na tri dny, takze pokud ta ucinnost je zmensena, tak na jak dlouho. Do kdy si mame s pritelem davat pozor.
Moc dekuji za radu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Mykotickú infekciu chytíte ani neviete ako. A hlavne v teplom letnom počasí. Aj keď je to sexuálne prenosná choroba, získate ju aj po ATB liečbe, alebo pri oslabenej imunite. Takže liek, ktorý ste si kúpila je účinný na mykózu ale zároveň môže znižovať účinok Nuvaringu, preto po dobu liečby a hlavne 7 dní po nej nemajte styk s ejakuláciou do pošvy.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie