14961  23. 7. 2010 9:30:42

Meškanie a vyšetrenie

Dobrý deň, chcela by som sa opytat: uz 23 dni mi meska menzes. Bola som asi pred dvoma tyz. u lekarky, robila som si tehotenský test a vyšiel negativne, lekarka ma vysetrila a tiez vylucila graviditu. Pichla mi injekciu na vyvolanie menstruacie, lenze ta sa do dnesneho dna nedostavila. Predpisala mi aj antikoncepciu na upravenie cyklu, lenze menzes este neprisiel, tak som ju este nezacala brat. Neviem cim to moze byt. Prosim poradte mi.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ vám ani po injekcii do 14 dní menzes neprišla, je nutné lekárku vyhľadať opätovne a nechať si aplikovať ešte jednu injekciu. obvykle po druhej injekcii už menzes dostanete a od druhého dňa krvácania začnete brať ATK.

Komentáře uživatelů ...

26. 7. 2010 22:12:04
Ďakujem pekne za odpovveď... menštruácia sa dostavila na 14 deň... ale je iná ako obvykle... skôr silný hnedý výtok... takúto menštruáciu som ešte nemala... je možné, že je to spôsobené dlhým meškaním? Takéto dlhé meškanie som ešte nikdy nemala... lekárka ma síce vyšetrila ale ultrazvuk som nemala... takéto meškanie môže byť spôsobené aj nejakým vážnejším dôvodom? Napr. cysty?? Bojím sa toho, že budem neplodná :-( alebo to mohlo byť spôsobené len nedostatočnou hladinou hormónov? :-( a ešte by som chcela vedieť, či antikoncepcia môže mať neblahé účinky v budúcnosti na otehotnenie (problém s otehotnením) alebo nebodaj na dieťatko :-( Ďakujem za odpoveď...
26. 7. 2010 22:16:27
a ak je nutné vedieť, mám 24 rokov...
Kacenka [Porodní asistentka]
27. 7. 2010 16:17:43
ATK ani občasné vynechanie cyklu nemá na vašu doposial normálnu plodnosť žiadny negatívny vplyv. Telo sa v priebehu života mení. Ani jedno dieťa keby ste mala vám ešte nezaručuje, že ste plodná a že pri ďalšom snažení sa o dieťatko nebude žiadny problém. Ako existuje primárna neplodnosť tak existuje aj sekundárna. Pokiaľ nemáte výrazné problémy s cyklom, alebo s častými výtokmi, tak sa dá predpokladať, že s otehotenním nebude v budúcnosti problém.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky