14972  23. 7. 2010 12:41:27

Neužívám vitamíny!

Dobrý den, mam dotaz ohledne kyseliny listove, jsem ve 14 tydnu tehotenstvi a nebrala jsem dosud zadne vitaminove doplnky, jim pouze prirozenou stravu zeleninu, ovoce, cerealie atd. Bude me dite v poradku? Kdyby melo nejaky defekt poznalo by se to na ultrazvuku? Predem dekuji za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vôbec nie je nutné, aby ste v tehotenstve musela brať vitamíny. Jedine čo sa doporučuje je tri mesiace pred otehotnením a hlavne prvý trimester je užívať kyselinu listovú, ale keďže ste už za týmto termínom, tak už skutočne nie je nutné, aby ste s niečím začínala. Samozrejme, keby dieťatko bolo nejak poškodené, tak screeningové vyšetrenie by nám to ukázali. pokiaľ máte vyváženú a pestrú stravu, tak to úplne stačí.

Komentáře uživatelů ...

23. 7. 2010 13:17:49
Ak sa stravou dostanu do tela vitaminy,je to ovela lepsie ako umele vitaminy v tabletkach. To,ze ste nebrali doteraz vitaminy,neznamena,ze budete mat chore dieta,na to netrebe ani mysliet. Spytajte sa vasej mami,ze ake vitaminy brala,urcite ziadne a tu ste-zdrava. Keby nahodou,tak teraz sa uz robia take vysetrenia,ze vsetko sa da zistit. Prve sa robia okolo 12tt a potom okolo 20tt.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk