15405  31. 7. 2010 0:06:13

Bezpečný přechod z Belary na Lunafem?

Dobrý den, mám pár dotazů. 4měsíce jsem měla Belaru, ale trochu mi dělala problémy (krvácení ještě při dobírání posledních nekolika tabletek z platíčka), tak mi doktor napsal Lunafem, a říkal že mám začít brát první den krvácení. Poslední tabletku Belary jsem vzala v pátek a první tabletku Lunafemu jsem podle doktora vzala v pondělí. Až potom jsem se z letáčku dozvěděla že se mezi tabletkami při přecházení neměla dělat pauzu, a nová tableta se měla vzít hned druhý den po poslední Belaře. Tak kdo má pravdu? další problém je, že hned v pátek (tedy 5 dní po prvním Lunafemu) jsem měla nechráněný styk, je možné že bych byla těhotná? Poslední dotaz, po těch 4 měsících jsem ztloustla ze 64kg na 73kg (s mojí výškou 177cm, jsem byla štíhlá holka, teď jsem oplácaná:-(), docela mě to trápí, a slyšela jsem, že pomáhá na měsíc ATK vysadit a potom znovu začít, že v měsíci volna se dá zhubnout, a tělo už znovu nenabere. Je na tom něco pravdy? Je nějaká šance že při používání Lunafemu zhubnu? Díky moc za rady:-))

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ prechádzate z jednej ATK na druhú, tak sa obvykle neurobí 7 dňová pauza a po doužívaní jedného platíčka zoberiete hne´d druhé, alebo si urobíte 7 dňovú pauzu a na 8 deň ako ste bola zvyknutá užijete prvú pilulku z nového balenia, alebo začnete v deň krvácania, čím si skrátite 7 dňovú pauzu. Všetky varianty sú možné a správne. Najlepšie je riadiť sa doporučením v príbalovom letáčiku. Inak ATK účinnosť je zabezpečená obvykle od prvej tabletky alebo po 7 dňoch užívania, záleží od druhu ATK. Táto informácia je tiež uvedená v príbalovom letáku. ATK, ktorá vám hormonálne vyhovuje, tak pri nej nepriberáte, pokiaľ máte väčší príjem ako výdaj, tak by ste priberala aj bez ATK. Zvážte aj túto možnosť. Tehotná by ste byť nemala. ATK by mala byť už účinná.

Komentáře uživatelů ...

6. 8. 2010 2:23:37
Děkuju moc za odpověď:-) Po měsíci s novou ATK jsem zhubla celkem v pohodě cca 2kg, tak se budu trošku snažit a snad to pujde dál. díky moc:-)
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 8. 2010 9:15:22
To určite Lunafem je nízko dávková ATK, pri nej by ste priberař nemala.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky