15655  5. 8. 2010 9:18:09

Bradavice a jejích přenášení

Dobrý den, v jiné poradně jsem četla, že HPV se lze po konizaci čípku, nebo odstranění bradavic zccela z těla zbavit. Chtěla jsem se zeptat, podle čeho někdo říká, že se ho lze zbavit a jiný že je v těle do smrti? Dále jsem se chtěla zeptat, zda může osoba, která nemá příznaky bradavic nakazit jinou osobu? Měla jsem před rokem bradavice a chtěla bych vědět, zda můžu nakazit partnera, i když už se mně rok žádné neobjevily, nebo zda budu pro danou osobu infekční jen tehdy, až se u mě objeví výsev? Na tyto konkrétní otázky nikde nenalézám odpověď, snad vy mně pomůžete. A chtěla jsem se zeptat, zda jste sexuoložka nebo lékařka? Děkuji mockrát za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ako vidíte som pôrodná asitentka, lekárov len začíname najímať, takže vám bude musieť stačiť odpoveď odo mňa. Podľa mňa ste si ten článok, alebo informáciu o HPV infekcii špatne vysvetlila. Pokaľ sa kondylómy odstránia a vy budete mať imunitu v poriadku, tak sa vám výsev už nikdy v živote nemusí vrátiť. Ataky výsevov sú otázkou vašej vlastnej imunity, teda obranyschopnosti organizmu. Ale ak sa raz vírusom nakazíte, či je HPV, HSV alebo HIV? tak sa ho už nikdy do konca života nezbavíte! Na vírusy totiž v súčasnosti neexistujú lieky, ktoré by ich z tela úplne odstránili. Tieto ochorenia sa dajú len liečiť, NIE VYLIEČIŤ!!! V tom je obrovský rozdiel!!! Takže pokiaľ máte HPV, tak môžete ale aj nemusíte svojho partnera nakaziť.

Komentáře uživatelů ...

12. 8. 2010 7:55:56
děkuji za odpověď. A je myslíte, že ho můžu nakazit jen v době výsevu nebo i když žádný výsev nemám?
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 8. 2010 9:30:38
No na túto otázku sa nedá jednoznačne odpovedať. Zatiaľ dostupná literatúra o tom nehovorí, či ľudia s HPV sa nakazili výkučne len vtedy, keď bol prítomný výsev alebo nie. Ale vie sa, že v čase výsevu ste najinfekčnejšia a vtedy je prenos takmer istý, preto sa súloženie v čase výsevu nedopočučuje. Netreba zabúdať na fakt, že HPV vírusom je niekoľko tisíc a nie keždý druh sa prejaví len výsevom genitálnych bradavíc. Vy okrem tých benígnych možete byť infikovcaná aj týmy zhubnými a tie o sebe nemusia vobec dať vedieť aj niekoľko rokov, alebo vobec, pri tom sa pohlavným stykom šíria nepozorovane ďalej.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie