1567  22. 3. 2009 20:14:00

Zvláštní výtok

Dobrý den! Asi před týdnem mě to začalo při močení nepříjemně pálit. Myslela jsem si, že to bude močový měchýř, ale naštěstí to tři dny po té přestalo a já v klidu vyrazila na hory. Po té se ale objevil dosud neznámý výtok-je poněkud žlutější a hustější. Začínám se celkem bát, jětli to není něco vážného, ale ke gynekologovi se mi strašně nechce. Nešlo by to vyřešit nějak doma, nebo je to něco vážnějšího? Taky bych měla v nejbližší době dostat menstruaci, tak jestli mám s prohlídkou počkat až pak? Děkuji moc za radu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No nejlepší by bylo to stihnout ještě před menstruací, ale jestli se vám to nepodaří, tak určitě po ní. toto se doma zvládnou bohužel nedá, protože se domnívám, že máte bakteriální zánět, který je vždy vhodné léčit, aby se vám tento stav neopakoval a nezpůsobil nějaké chronické problémy.

Komentáře uživatelů ...

9. 7. 2009 0:05:11
Dobry den uz dost dlho ma trapi vytok je bieli ale zapachajuci bola som u gynecologa ale nezistil mi nic chcem sa opytat moze to byt vazna choroba s tym vytokom zapachajucim dakujem
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 7. 2009 20:35:21
Nie vážne to rozhodne nie je, ale treba ho vyšetriť aj kultivačne, lebo obvykle prítomnosť baktérií spôsobuje zápach a následne ho liečiť. Robil vám lekár aj kultivačné vyšetrenie ak nie a výtok neprestane, tak si o kultiváciu zažiadajte.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky