15819  8. 8. 2010 22:59:34

Pravda o chlamýdiové infekci?

Dobrý den. Mám trošku nejasno a strach, i přez to že jsem toho dost přečetl. Měl jsem jednu přítelkyni a ta měla chlamydie trachom., po jejím přeléčení jsem po nějaké době zašel na vyšetření z moči(negativní). Momentálně s novou partnerkou (2roky spolu) jsem si řekl, že půjdeme na testy znova, vedlo mě k tomu to, že partnerka už tedy chvílku předtím než byla se mnou měla slabounký výtok normální bílé barvy. Výtok se sem-tam objeví, ale není to nic velkého, avšak můj strach (jsem trošku hypochondr) :-) nás zavedl k vyšetření. Na dermatoven. nám řekli, že to na to ani nevypadá, že to taky mohou dělat hormony, ale jistota je jistota.
Tudíž se ptám ač z toho mám dost velký strach, protože co jsem pročetl o chlamýdiách je strašné, nějaké protokoly a roky braní atb takřka bezvýsledně, děs a hrůza. Kdyby nám testy ukázali chlam.tak je náš osud takový? Roky podávání strašných dávek atb, je to tudíž stejně hrozné jako např HIV? Nebo je to normálně léčitelná pohlavní nemoc se sexuální absitencí? Je to pak stejné jako např EBV, který při oslabení imunity útočí jako různé nachlazení a tak?
Kde je pravda? Předem moc děkuji za info.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No z informácií, ktoré dostanete buď prostredníctvom netu alebo z odborných kníh, tak si musíte vedieť vybrať to podstatné a to, čo skutočne môže nastať. Obvykle sú články písané tak, že ak sa daný problém nelieči, tak môže do budúcna vyvolať všetky tie "hrôzy, čo ste sa na danej stránke dočítal. Ale pokiaľ sa problém v daný čas adekvátne lieči, tak chlamýdie je baktéria, ktorá sa dá vyliečiť, nie je to ako z EBV vírusmi alebo HPV infekciou. Baktérie sú liečiteľné a vyliečiteľné, čo znamená ak sa obaja sexuálny partneri vyliečia, tak tou chorobou už nebudú nikdy trpieť, samozrejme ak sa od niekoho znovu nenakazia.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 17:41:37
Děkuju moc za odpověď.Psal jsem už jeden příspěvek testy na moč jsme měli negativní oba dva ale já jsem si ještě nechal udělat krevní testy a ty vyšly takto a-chlamydia IgG 0.47 a-chlamydia IgM 0.88 a-chlamydia IgA 1.53 Byl jsem odeslán i s přítelkyní na infekční kde nám budou nasazena atb.Je to dobře léčitelné i v tomto stavu?Přítelkyně to má jistě taky a ani nevíme jestli jsou to chlamydie pohlavní nebo plicní.Zdali jsou to ty plicní je to vážné?Předem děkuji za info
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 9. 2010 14:32:05
To o aký druh chlamýdií sa jedná vám musí povedať lekár na základe vyšetrení. Akýkoľvek druh chlamýdií je plne liečiteľný, pokiaľ dodržíte pokyny lekára.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie