15875  10. 8. 2010 9:42:24

Mám si vzít tabletku "po", když beru ATK???

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, beru už 6 let ATK-Jeanine, v sobotu cca v 17h. jsem si vzala první ATK pilulku v novém cyklu, druhou (nedělní) jsem bohužel zapoměla a vzala si ji až v pondělí ráno (cca v 7h.) další už jsem si vzala v normální dobu v pondělí v 17h. V neděli ráno jsem ale měla pohl. styk. Dnes jsem byla u lékařky a ta mi řekla, ať si vemu (pro jistotu) Escapelle a užívám i nadále ATK. Mám si tabletku Escapelle vzít? Je velká možnost, že jsem těhotná?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No, ja nie som bohužiaľ toho istého názoru, ale ak vám to vaša lekárka radí, tak tak urobte.

Komentáře uživatelů ...

11. 8. 2010 22:07:17
Děkuji mockrát za odpověď, ale neustále si kladu otázku a nikde na internetu nenacházím odpověď: Kolik žen otěhotní právě v případě vynechání tabletky v prvním týdnu...?!? Znáte mnoho takových případů? Má lékařka mi říkala že pravděpodobnost je nízká a nestává se to. Prý si mám vzít Escapelle jen pro můj klid.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 8. 2010 9:52:17
Ja by som to nerobila. Pokiaľ ATK beriete už dlhšiu dobu a počas nasledujúcich 7 dní nebudete mať pohlavný styk s ejakuláciou do pošvy, tak by ste teoreticky tehotná byť nemala. Asi by som to riskla. Tie hormóny nie sú veľmi vhodné, bola by to dosť veľká dávka.
12. 8. 2010 11:26:41
Děkuji za odpověď a zároveň Vás obdivuju, jak dokážete odpovídat svižně na tolik dotazů (někdy i nepochopitelných). Mimochodem Escapelle jsem si na konec nevzala, doufám, že se mi chyba dalších min. 6 lat zase nestane! a Vše dopadne O.K.! Děkuju.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky