16275  18. 8. 2010 12:04:31

Tvrdnutí šourku

Dobrý den, je mi 19 let a chtěl sem se optat, že mi většinou když je mi zima tak mi tak trochu ztvrdne šourek, ale poté je pak zas vše v normálu a šourek je tak jak má být, někde sem četl, že tvrdnutí šourku je příznakem rakoviny, ale jak říkám děje se to většinou když mi je zima nebo při stopoření penisu je to normální?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tento jav ktorý na svojich varlatách pozorujete je prirodzená reakcia termoregulačného centra, ktorý zabezpečuje aby v semenníkoch bola ideálne teplota pre tvorbu spermií. Takže prejav rakoviny ani žiadnej inej choroby to nie je. Nemusíte sa obávať.

Komentáře uživatelů ...

18. 8. 2010 13:51:41
možná to bude dáne i tím, že můj šourek není moc velký a možná i, že mám ty varlata nesestouplé kdyžtak mi napište odpoveď, ale bulku sem si nenašel žádnou jen prostě pravé nadvarle je o trochu větší než levé ale tvar mají stejný
19. 8. 2010 5:35:16
Stav, ktorý popisujete je normálny. Je to prirodzená ochrana semenníkov a zabezpečenie ich správnej teploty týmto spôsobom. Ste zdravý a to čo sa deje je normálne. Semenníky máte nezostúpené trvalo? ( v takom prípade je nutné ísť na vyšetrenie k urológovi ), alebo vám vystupujú len pri vzrušení? Pretože to tiež nie je choroba. Semenníky nikdy nemajú úplne rovnakú veľkosť ani nie sú rovnako uložené.
19. 8. 2010 11:01:01
aha oki díky není to pokaždé je to prostě jen při stopoření nebo když je mi ta zima tak ten šourek prostě zvláštně ztuhne není úplně tvrdý jinak je vše jak má být tak to asi nic nebude díky

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot