16292  18. 8. 2010 18:39:30

Krvacanie po Escapelle- znak učinku?

Dobrý deň, este koncom jula som mala nechraneny pohlavny styk na 6.ty den cyklu (cize den predtym som mala posledny den menzesu). O 12 hodin som uzila Escapelle. O 5 dni som zacala krvacat (cize na 11.ty den cyklu), ale bez klasickych sprievodnych priznakov (bolest, napatia v prsnikoch apod). Krvacala som len 4 dni (pri menzese krvacam 5). Pocas toho som mala bolest hlavy a zaludka. Povodne som menzes ocakavala dnes alebo zajtra, nakolko ho mavam pravidelny, na obcasne vynimky. Vcera som dobrala Feminella Vagi C nakolko som mala svrbenie, zda sa mi, ze mam posvu trochu napuchnutu, co pripisujem tomu svrbeniu, ktore vsak uz preslo. Neviem, odkedy si mam teraz pocitat cyklus- ci od toho menzesu pred tabletkou alebo po tabletke. V pribalovom letaku sa taky pripad vobec nespomina! Znamena to krvacanie po 5 dnoch, ze tabletka zabrala a nie som tehotna? V minulosti som uzila 2 krat Postinor a oba razy som nemala ziadne vedlajsie ucinky a menzes mi prisiel presne na den. A este jedna otazka do buducnosti- viem, ze zeny, ktore maju Rh negativny, mozu mat v tehotenstve nejaky problem s protilatkami. Ja mam sice Rh pozitivny, ale priatel Rh negativny- cize ak splodene dieta zdedi Rh faktor po nom, mozu nastat komplikacie? Dakujem za precitanie mojich vycerpavajucich otazok a odpoved.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Menstruační cyklus počítejte od prvního dne poslední spontánní menstruace, ne od krvácení po užití Escapelle. Pokud měsíčky meškají a máte ještě podezření na nějakou infekci, pak se raději objednejte na gynekologii. K dotazu ohledně Rh faktoru: v tomto případě problém nebude. Protilátky se naberou jednou za těhotenství. U žen Rh negativních se sledují 3x za těhotenství.

Komentáře uživatelů ...

18. 8. 2010 22:55:46
mám přesně stejný problém..užila jsem Escapelle, asi po 5 dnech jsem začala špinit, od kdy se tedy počítá cyklus?? mám čekat menses v původním termínu nebo až od toho špinění po escapelle?? a navíc jsem dva týdny před užitm přestala brát hormonální antikoncepci - už jednou jsem přestávala a menses jsem pak nedostala půl roku, takže vůbec netuším, jestli menses přijde nebo ne..samozřejmě pokud ne, tak půjdu na gyndu na vyvolávačku, ale tam se mi moc nechce, už vidím jak mi doktorka vynadá:D s prášky jsem pořád špinila, ale že při prvním styku po skončení užívání HA praskne kondom bych opravdu nečekala:(

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky