1638  25. 3. 2009 21:52:16

Prevence zánětu močového měchíře

Dobrý večer, potřebovala bych poradit jaká je nejlepší prevence proti zánětu močového měchýře. Jsme mladá a nechci se s tímto problémem trápit často. Slyšela jsem ze je dobře jist sušené brusinky nebo někdo říká, že je dobré jíst urinal, někteří, že se mám po styku umýt a vymočit, že nemám používat tampóny a ty a já nevím, co je pravdivé. Předek děkuji za odpoveď. Pěkný večer přeji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
všechno co jste vyjmenovala je dobrý a má preventivní charakter, takže je jenom na vás co se vám bude líbit nejvíc a co vám skutečně pomůže. Po pohlavním styku je určitě vhodné se vymočit, aby se případné baktérie z pochvy nedostali do močové trubice. Brusinky, brusinkový džus nebo tabletky z brusinek je v prevenci proti urologickým problémů velmi účinné. Používaní tampónu obvykle zvyšují riziko vaginální infekce, která může samozřejmě přejít do urologického traktu.

Komentáře uživatelů ...

25. 3. 2009 23:36:19
Dobry vecer, mna taktiez trapil zapal mocoveho mechura. Dobre je pit brusnicove dzusy(s nizskym obsahom cukru)alebo vitaminy z brusnic.Po sexe je najlepsie vypit min.0.5 l cistej vody aby sa telo preplachlo a vsetky necistoty vyplavili. Tie caje ako urinal taktiez pomahaju. Snad to pomoze :-)
15. 7. 2010 14:31:07
Dobrý den, dostala jsem poprvé v životě zánět močového měchýře. Doktor mi předepsal antibiotika, která doberu za 3 dny. Po té ihned dostanu menstruaci, mohu užívat tampóny ? Vložky nemám ráda, ale zas nechci mít znova zánět. Děkuji za odpověď :)
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 7. 2010 18:21:34
No pokiaľ používate tampóny tak veľmi riskujete, že zápalmi budete trpieť častejšie. Dbajte na veľmi dôkladnú hygienu a teraz po akútnom zápale užívajte potrav. doplnok Brusinky slúžia na prevenciu zápalov močových ciest.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot