16621  25. 8. 2010 18:28:35

Moc faktorů najednou-těhotenství?

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem brala antibiotika Penclen kvůli zánětu v zubu. Užívám normálně HA Katya a v lékárně mi řekli, že je v tu dobu snížena její účinnost. S přítelem se nám ale protrhl kondom, tak sem si raději vzala piluku Escapelle. Bohužel bylo to v dobu, kdy jsem si oddalovala menstruaci a teď příští týden ji očekávam. Minulé pondělí jsem dostala antibiotika kvůli zápalu plic Summamed, v lékárně mi řekli, že tyto antibiotika neměli snižovat účinnost. Dobrala jsem je minulou středu a v neděli jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk. Partner se však do mě neudělal. Od pondělí mě však pobolívá břicho, cítím se nafouklá. Mám se tedy znepokojovat těhotentstvím? Sešlo se toho najednou moc a jsem z toho nervozní. Je mi 18 let, maturita na krku a dítě nepřichází v úvahu. Děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Myslím, že se nemusíte obávat, většina antibiotik účinnost antikoncepce neovlivní a spíše je důležité neudělat chybu v užívání pilulek. Vyčkejte na menstruaci, kdyby v 7 denní pauze nepřišla, pak si udělejte těhotenský test.

Komentáře uživatelů ...

25. 8. 2010 20:10:19
Tá tabletka je dosť sila, može sposobiť aj meškanie aj, nafúknutie... a tiež, telo už cíti, že mal byť menzes, sa pripravuje naň.. pre klud duše test v deň očakávanej menzes... ale nemali by ste byť tehu

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky