16839  30. 8. 2010 16:18:05

Ovuluji?

Dobrý den, chtěli by jsme druhé dítě, ale bohužel už 2 měsíce nic. Akorát se s manželem míjím, ty dny co bych údajně měla mít ovulaci. Bývá týden doma a týden v práci, 10-14 den cyklu. Nemohu otěhotnět jiný den? Mám test doma ovulační, ale nic neukazuje, tak mám strach zda vůbec ovuluji, moje otázka tedy zní, pokud menstruuji, znamená to, že ten měsíc mám i automaticky ovulaci?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
O neplodnosti sa nedá v žiadnom prípade hovoriť, veď sa o tehotenstvo snažíte len chybé 2 mesiace. Málo komu sa to podarí hneď na prvý pokus, k tomu ak manžel chodí na týždňovky, tak o to sú vaše šance znížené. Vajíčko po ovulácii je schopné oplodnenia len 8 až 24 hodín, viac NIE, takže pokiaľ to v tomto čase nestihnete, tak potom smola a treba sa opäť pokúšať o to na ďalší mesiac. Pokiaľ máte pravidlný cyklus to ešte na 100% neznamená, že prebiehla aj ovulácia, teoreticky áno, ale prakticky to tak byť vždy nemusí. Ak si chcete ovuláciu overiť, tak si merajte Bazálnu teplotu, alebo si urobte ovulačné testy. Ale nemáte sa ešte čoho obávať. Do jedného roka pokiaľ sa vám to poradí, tak je to normálne.

Komentáře uživatelů ...

30. 8. 2010 16:48:37
Merajte si každé ráno o rovnakej hodine teplotu, začnite po menzese, tým istým teplomerom vo vagíne... ak ovulujete, tesne po ovulácii vám teplota stúpne.... napr. po menzese máte 36, 6 a po ovulácii, naraz alebo postupne teplota vystúpi nad 37... musí stúpnuť aspon o dva dieliky oproti predchádzajúcim teplotám a držať sa až do menzesu... ak celý cyklus kolíše, nemáte ovuláciu... takto sa to dá pekne zistiť a stojí to za to!!!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk