17039  3. 9. 2010 20:30:20 - Daniela76

Křeče, prdíky, zelená stolice

Dobrý den, mám 11-ti týdenní holčičku (2 týdny korigovaného věku) a od začátku je na UM - Nutrilon Nenatal. Zhruba před týdnem začala mít velké křeče v bříšku a prdíky, které jsou prakticky nepřetržité. Po každém jídle velice pláče, zkoušela jsem polohu na tygříka, cvičení s nožičkama, teplý polštářek na bříško, Sab simplex, baby calm, probiotické kapky, nic nepomáhá. Kaká 1x za tři dny, plnou plínku, uplně zelená stolice, a už 3x jsem ji musela pomoci rourkou. Krmím ji každé tři hodiny, z toho 2 hodiny propláče, kroutí se a prdí a pak na půl hodiny usne a jde to stále dokola, už jsem bezradná a nevím, jak jí pomoci. Děkuji za radu.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
V případě přítomnosti zelené stoličky, navštivte určitě dětského lékaře, je potřeba to řešit! Asi jí tento typ umělého mléka nevyhovuje a je potřeba to změnit.

Komentáře uživatelů ...

Matamm
10. 9. 2010 1:42:03
Dobrý den aj ja som mala podobný problém s mojou malinkou. Treba ísať k doktorke a zmeniť druh mlieka mapr Beba Pro od Nestlé je dobré - aj antialergénne aj obyčajné- obsahujú v sebe probiotické látky, potom mi malinká začala kakať 1x za den a prdíky úplne zmizli alebo sa objavovali ako predzvesť kakania.Tiež som mala Nitrilon al Alergi Care a kakala po 3dnoch. Ešte pomáha aj teplý harmančekový čajík napr- granulovaný od Hippu.
11. 9. 2010 18:09:02
Jen dotaz - Proč takové mrně raději nekojíte?
6. 12. 2010 21:04:46
to vás asi nenapadlo, že asi je na to nějaký zdravotní nebo jiný důvod, proč takové dítě nekojí tá pani. když je zelená stolice, chce to změnu mléka, jak už bylo napsáno přede mnou. my sme měli také problém se stolicí, ale asi po třech měsících věku kolika odezněla. chce to jenom vydržet a přidávat baby calm, probiotické kapky nebo saab simplex do mléka a víckrát za den masírovat a cvičit s miminkem. když se začne víc pohybovat a samo otáčet, už to bude lepší. my už máme 8 měsíců a je to v pořádku.
123zuza
6. 2. 2014 11:33:21
Já jsem malinké na prdíky dávala před každým jídlem Espumisan do lahvičky s mlíčkem 5 kapek na prdíky a řekla bych,že nám zabral po pár dnech PRAVIDELNÉHO užívání a fungoval skvěle...A co se týká UM,já mám vyzkoušeno,že je dobré po nějakém čase mlíčko obměnit...i jsem to konzultovala s pediatričkou a oboje mi bylo odsouhlaseno...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí