17076  5. 9. 2010 15:16:36

HPV u muže

Dobrý den, již rok jsem se svým přítelem. Asi měsíc od začátku vztahu jsem měla gynekologický zánět. Měla jsem 2x špatnou cytologii a poté po biopsii mi bylo sděleno, že mám lehkou až střední dysplazii. Což může způsobit lidský papilomavirus. Chci se zeptat, jestli jsem to mohla chytit od přítele? Dozvěděla jsem se, že i jeho minulá partnerka měla problémy a často trpěla záněty. Pokud mě nakazil on, je možné, aby mě nakazil znovu, nebo máme provozovat chráněný sex? Dalo by se to u něho vyléčit, pokud je přenašečem? Děkuji Marta

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Souhlasím s odpovědí v komentáři. Teď je potřeba jen chodit na pravidelné gynekologické kontroly cytologie hrdla děložního. Ev. se můžete nechat očkovat vakcínou proti HPV. Domluvte se s Vaším gynekologem.

Komentáře uživatelů ...

5. 9. 2010 17:05:09
Ak Vás už nakazil,tak nakazená už ste a chránený pohl.styk Vám nepomôže.Nie je možné,aby sa vyliečil.Vírus ostáva v tele do smrti,liečiť sa dajú iba symptómy.Partner by mal navštívaiť urológa a nechať sa na tieto vírusy vyšetriť.
9. 9. 2010 22:04:05
Bela, cital som na anglickych strankach, ze ak uz je raz virus pritomny v tele, vakcinacia zbytocne zvysuje riziko rakoviny o 40%. Viete o tom nieco?

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie