17133  7. 9. 2010 1:47:26 - jar-mila

Genetické testy pred tehotenstvím

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať (poradiť), kde sa robia genetické testy pred tehotenstvom a čo všetko to obsahuje, aké vyšetrenia, alebo testy. Mám priatelia, s ktorým som vo vzdialenejšom príbuzenstve a chceli by sme zistiť, či budeme mať zdravé deti. Za odpoveď vám vopred ďakujem.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Na tyto testy budete potřebovat doporučení od gynekologa, který Vám dá kontakt i na genetickou ambulanci. Genetik zjišťuje rodinnou a osobní anamnézu, nemoci a vrozené vady v rodině, vyšetřuje se krev.

Komentáře uživatelů ...

19. 5. 2011 16:45:20
mozem sa opytat v akom ste pribuzenstve??ja mam priatela s ktorym sme bratranec a sestrernica z druheho kolena,a tiez sa nevieme nejako odhodlat...mozte mi poradit?
25. 11. 2011 18:29:14
Mozno je uz neskoro, ale taktiez sme z druheho kolena + aj z druhej strany (vzdialenejsie). Na geneteickych testoch sme boli v Kosiciach. Neviem ohladom coho chcete poradit.
Ludovitka
26. 1. 2012 22:39:04
Dobry den..ja by som sa chcela informovat...mam partnera s ktorym sme vo vzdialenom pribuzenskom vztahu....moj dedo a jeho mamka su bratranec a sesternica...je mozne ze by sa nam narodilo dietatko s niejakou vadou,s niejakym postihnutim???????je to velmi surne poradte mi prosimm..jeho rodicia ma prave koly tomu nechcu ze sme rodina....poradte ...dakujem

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk