17217  8. 9. 2010 21:02:28

Tromboza, před plánovaným těhotenstvím

Dobrý den, v dubnu 2010 jsem byla na operaci kolene, dostala jsem pooperační trombozu, která není na hlavní žíle, měla jsem heparin, potom injekce do břicha, protože mi warfarin nedělal dobře, při menstruaci jsem hodně krvácela, pak jsem ale přešla opět na ten warfarine. Už ho užívám 5 měcíců, mám ho brát ještě 14 dní a pak přejdu na Anopyrin. Mám dotaz když bych otěhotněla je nějaké riziko? Jak dlouho po léčbě můžeme naplánovat miminko? Moc děkuji.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
S Warfarinem byste otěhotnět neměla, jeho užívání může poškodit plod. S Anopyrinem jsou také určité kontraindikace, takže se raději poraďte s Vaším ošetřujícím lékařem o době léčby a Vašem plánovaném těhotenství. Většinou se převádí na nízkomolekulární heparin ve formě injekcí.

Komentáře uživatelů ...

9. 9. 2010 8:39:23
Ahoj prepac, chcem sa ta len opytat, ako sa ti prejavovali priznaky trombozy?? Totiz beriem HAK cca pol roka a v poslednej dobe ma pobolievaju lytka, obcas aj hlava, ja len ci aj toto mozu byt pripadne priznaky trombozy...dakujem
9. 9. 2010 20:51:09
Ahoj,měla jsem pooperační trombozu,začalo mě jakoby tlačit v lýtku.Zjistili to na sonu, nebo jak se tomu říká.Ale snad to už bude v pohodě.Myslím,že by Tě lýtko bolet nemělo,raději si dojdi k lékaři a to co nejdříve! Jinak díky za komentář a dotaz.pa B.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky