17292  10. 9. 2010 14:45:27

Po obřízce a tvrdé kuličky pod stehama

Dobrý den. Jsem 15dní po obřízce. Některé stehy už vypadali ale hodně jich ještě mám. Problém je ten že mam pod stehama na předkožce takovou ztvrdlou kůži. Takové kuličky. Jsou tvrdé ale vůbec nebolí prostě tam jsou. Nevíte co to může být? Je to vazivo? Jsem stoho celkem nervozní. Je to normální? Děkuji!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno, je to normálny proces hojenia sa rany po zákroku a po šití. To tkanivo je pevnejšie ako okolité, preto budí dojem pevnosti, časom by sa to malo zmeniť a rozdiel by nemal byť až tak citeľný.

Komentáře uživatelů ...

10. 9. 2010 17:53:05
Samovstřebatelné stehy se rokládají někdy dost dlouho, klidně to může trvat 6 týdnů, i malinko více, než vypadne poslední. Rána je srostlá, ale ještě ne do hloubky, bylo by vhodné mazat mastným krémem nebo čistým vepřovým sádlem. Pak dochází k lepšímu hojení, nevznikají tvrdé jizvy. Po 3 týdnech byste mohll mít revizi u lékaře, jak se to hojí. Stehy lze i nechat vytáhnout, případně stav jizvy konzultovat.
10. 9. 2010 18:36:28
Děkuji.Tady jsem našl že stehy vypadnou nejdéle po 10dnech.http://www.obrizka.info/radyado.html A nevíte jestli je normální když mám pod stehama takové ty bulky podkoží? Jsem stoho špatný. Je to u obřízky normální? Měl to někdo? Co to je? Vazivo? A zmizí to časem? Jo už to začínám mastit a promazávat. Ale mám ještě mnoho stehů... Díky za rady
10. 9. 2010 22:19:00
Vstřebatelné stehy můžou začít vypadát po týdnu, 10 dnech. Ale některé zůstanou opravdu déle. Zřejmě záleží i na materiálu. Pokud stehy se nevstřebaly, tak po 14 dnech už nejsou potřebné a nechte si je vytáhnout - zvládne i praktický lékař, nebo kterákoli chirurgická ordinace. Bulky pod stehy - nevím, ale rozhodně si už je nechte odstranit. To by mohlo zlepšit hojení, zároveň lékař sám na místě posoudí, o co může jít. Zatím dobře promazávejte, rána je srostlá, ale jizva stále pracuje, vlastně asi půl roku bude probíhat další hojení. Sexuální aktivity budou po nějakých 5 týdnech možné, ale jizva by se měla postupně zmenšovat. Promazávání příznivě ovlivňuje hojení.
11. 9. 2010 12:17:16
Jo děkuji... Moje máti mi říkala že po každé operaci jsou pod stehy a v okolí takové vazivové bulky... Jsou tvrdé ale nebolí. Prý se pak sami vstřebají. A mažu to pravidelně...
11. 9. 2010 12:19:53
Prostě nevím co jsou ty bulky pod stehami na kůžičce... Jsem stoho opravdu neklidný. Může mi to prosím někdo vysvětlit? Mojem máti není sestra ani doktorka tak nevím:(
11. 9. 2010 18:51:34
Jak je uvedeno výše, tvrdší místa v místě stehů jsou běžnou záležitostí, neznamená to žádný problém, ale hojení tak obvykle probíhá. Časem zmizí.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot