17371  13. 9. 2010 14:03:05 - Lucca

Úzkostné stavy v tehotenstve

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať nakoľko už zhruba 5 rokov trpím panickou poruchou a momnetálne som v polke 6 mesiaca tehotenstva chcela by som vedieť či môžu mať stavy ktoré sa u mňa prejavujú dopad na diaťatko, zhruba už asi 5 dní mam búšenie v prekordiu a pulz stále okolo 100 úderov/min. Nemôžem kvoli tomu búšeniu spávať takže som aj dosť úzkostlivá a dosť plakávam kvoli tomu že mám pocit že to už ďalej nezvládnem prekonávať. Chodím aj k psychologičke ktorá ma učí dychové cviky no zatial nemájú žiadny účinok.Môže sa niečo stať môjmu bábätku?

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Ohledně škodlivosti srdeční frekvence na vývoj plodu Vám bohužel poradit nemohu, nejsem lékař. Konzultovala jsem ale Váš případ s kolegyní gynekoložkou a údajně by taková frekvence škodlivá být neměla. Ale každopádně se ještě zeptejte při příští lékařské prohlídce. Pokud máte však puls zvýšen opravdu neustále, spíše mi to nesouhlasí s diagnózou panické poruchy, která je charakteristická atakami paniky mezi obdobími klidu. Rozhodně bych Vám nyní tedy doporučila stav konzultovat s psychiatrem, který by Vás dovyšetřil a zvážil by pro Vás eventualitu nějaké vhodné medikace.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 15:44:27
Dakujem za odpoveď, Tento stav som už s psychiatričkou konzultovala a povedala mi že mi nechce nasadzať antidepresíva, nakoľko som tehotná, nemáte náhodou nejakú skúsenosť ako sa zbaviť búšenia srdca??? Po doporučení lekára beriem homeopatiká sedatif pc máte s tým nejaké skúsenosti či sa to vôbec v tehotenstve može brať? zaujíma ma viac nazorov nakoško homeopatiká nie každý schvaluje. Ďakujem
PhDr.Burdova [Psycholog]
15. 9. 2010 14:41:39
Pro Vás by také byl vhodný Biofeedback. Je to moderní přístrojová metoda, při které jakoby hrajete "počítačovou hru", tím, že počítač ovládáte některým svým fyziologickým parametrem. Tak se učíte sama ovládat např. i tepovou frekvenci. Přístroj pro Biofeedback by měli mít v každé nemoocnici ve větších městech.
16. 9. 2010 21:50:41
niesom psychologicka, ale mala som v tehotenstve ataky PP. pomohlo odputat pozornost inou cinnostou napr. sudoku a vitaminy magne b6.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy