17390  13. 9. 2010 23:15:32

Po WC v práci

Dobrý deň. Mám taký problém, že na stolicu nechodím doma, ale až ráno v práci a samozrejme že tam nemám možnosť si hned umyť konečník. Nemusím sa báť, že ak sa hned po stolici neumyjem, tak že nechytím nejakú vaginálnu infekciu? Za aký čas sa baktérie z konečníka dostanú k pošve? Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ nemáte hnačku alebo iné vážne zdravotné problémy, tak po normálnej stolici nie je nutné si zakaždým umývať konečník. Stačí ak správnym smerom si konečník po potrebe utriete (od pošvy smerom ku konečníku, nie naopak) a jeden krát denne sa dokladne umyjete. To pre vaše zdravie je úplne postačujúce. Nosenie tango nohavičiek je oveľa škodlivejšie a rizikovejšie z pohľadu zavlečenia baktérií z konečníka do pošvy, alebo praktizovanie análneho styku bez kondómu a potom súloženie do vagíny. Ak sa chcete cítiť "čistejšie" po stolici na pracovišti, používajte vlhčené obrúsky na intímne partie.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 4:32:50
Svatá prostoto! Viděl svět, aby na WC na pracovišti si měl možnost člověk po stolici umýt konečník? Madam, jak to děláte v lese, na výletě, na turistickém pochodu, na vandru, při táboření? S..ete jen u vodních toků? A co známé venkovské kadibudky? Na tuto ouzkostlivou hygienománii, vyvolanou reklamami kosmetických firem, lidstvo zahyne! (Zdeněk)
14. 9. 2010 5:57:25
Lze to řešit hygienickými ubrouskami, které jsou vlhčené a k tomuto účelu hodí.
15. 9. 2010 20:52:53
súhlasím s prvým príspevkom...tiež máme v rodine takú jednu, ktorá po každej veľkej potrebe utekala do kúpelky a pustila sprchu...po mojom spýtaní, čo tam preboha robí, mi odvetila, že veď si musí umyť zadok, kvôli infekcii, aby sa jej tam nezavliekla...fúha, som tu 25 rokov a ešte nikdy som infekciu týmto spôsobom nedostala!!!osobne si myslím, že tým, že sa zakaždým prepláchne vo vani, si tam tú infekciu oveľa skôr môže zaniesť...tieto dva otvory sa síce nachádzajú veľmi blízko seba, no telo s týmto predsa počíta!!!a najlepšie je, že denno denne nosí tangá!!!takže neni o čom..

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky