17407  14. 9. 2010 16:13:29 - nat28

Odbila ma gynekologička?

Dobrý deň, mám 28r. a po 9r. som vysadila HAK (v juli). Doteraz som nedostala menzes, len ten po vysadeni tabliet (31.7 datum menzesu - umeleho). Odvtedy som nemala cyklus, a dnes je to 44. den. S manželom chceme dieša, ale tehotná nie som. Dnes som bola u gynekologa, avsak zastupovala ho nejaka ina doktorka, ktora ma vysetrila a povedala ze nemusim menzes dostat ani pol roka, co vsak vraj neznamena, že nebudem ovulovat. Posledny cyklus som neovulovala. Vraj to nemám aspon rok riešiť, no ako teda zistim ci ovulujem, ked nemam cyklus? Testy si robit nemozem predsa každý deň. Odbila ma doktorka? Ďakujem vopred za odpoved.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Osobne si myslím, že lekárka vás neodbila, povedala vám v podstate pravdu. Pokiaľ viac ako 2 mesiace po vysadení ATK menzes nedostanete, tak potom je vhodné sa ho pokúsiť vyvolať hormonálnou injekciou. Inokedy ani tie nepomáhajú a telo potrebuje dlhší čas, aby sa znovu napravil jeho prirodzený cyklus, keďže ste ho umelo ATK zastavovala. Ovuláciu si môžete zistiť napríklad meraním Bazálnej teploty. Nič vás to nestojí, ale sa milujte každý druhý alebo tretí deň, čo vám tiež veľmi zvýši šance na otehotnenie.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 21:26:23
Já jsem vysadila HAK po 6 letech a teď jsem 33DC a nic. Ani nevím, jestli proběhla ovulace nebo ne. Teď si měřím bazální teploty a jsou nad 37, tak to vypadá, že ovulace byla. Zkus si každý den měřit bazální teplotu ať aspoň víš, jak tvoje tělo funguje. Já půjdu k doktorce za týden, pokud to do té doby nedostanu. http://merenibt.xf.cz/index2.html Tady je stránka, kde se můžeš dozvědět vše o BT. Nechápu proč ti doktorka nepíchla agulotin, aby jsi dostala MS, po tak dlouhé době.
nat28
15. 9. 2010 9:49:07
No ved to mi je divne, ze ma poslala domov, vraj 44 dni nie je nic. A pritom som jej povedala ze chcem pravidelny cyklus prave kvoli otehotneniu. Taktiez som sa jej pytala na folikulometriu a zavrhla to s tym, ze to sa robieva az po roku neuspesnych pokusov o otehotnenie!!! Pritom ale na roznych forach citam, ze folikulometriu lekari zvyknu robievat uz na zaciatku snazenia...hlavne ked som 9rokov brala HAK. Tak neviem co mam robit!?
15. 9. 2010 13:25:01
TO je divný,každý doktor říká něco jiného. Někdo píchne vyvolávačku, když ms nedorazí do 14 dní...a pro někoho je 44 dní málo. Měla by ti udělat folikulometrii, když ji chceš...nebo se ji zeptej ať ti odebere krev kvůli hormonálnímu profilu. Měla by zjistit, kde je problém..tak proč čekat rok? Já jsem vysadila asi před 4 lety a po 2 měsících sem měla strašný křeče, myslela jsem, že mám cystu, ale ona mi udělala vnitřní utz a smála se, že mi rostou folikuly a že jich mám hodně. Tak doufám, že to bude tak i tedka. Pokud chceš otěhotnět, tak by ti měla pomoct..máš pravdu, že na začátku snažení dělají folikulometrii a pokud máš rozházené hormony, tak nasadí i léky, které to upraví. Pokud bych měla doktorku jako ty, tak bych ji asi změnila. Uvidím sama co mi ta moje řekne.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky