17412  14. 9. 2010 18:24:59

Trapas

Ještě ve 13-14 letech jsem noci probrečel, že ze mne nevyroste chlap, že vypadám jak holčička, že ze mne všichni mají plastelínu a smějí se, že jsem teploušek. Pak konečně vstoupila i do mne pubeta, ale viděl jsem, že už pořád budu vláčný a s jemným ksichtíkem a udělal jsem si z toho image. Naučil jsem se dělat si ze sebe srandu a mluvit jako teploušek nebo napodobovat holky a ono to mělo úsoěch - byla sranda, brali mne. Na táboře na karnevale a na večírcích jsem se převlékal za holčinu a holky mě hezky nalíčily. Ale teď je mi 16 a přišel trest: zase jsem šaškoval a všichni se bavili a vtom vstoupola Lenka. Na Lence mi moc záleží a ještě nevím, jestli taky jí na mně, ještě jsme si to neřekli. A já se chtěl propadnout, ale musel jsem v té šaškárně ještě chvíli pokračovat, aby to neprasklo. A teď se dost bojím, aby si Lenka nemyslela, že jsem takový doopravdy. Zase bych nejraděj v noci brečel.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Bojíte se, že na základě Vašeho image (možná že jen na základě jedné šaškárny) si Vaše vyvolená bude myslet, že jste na kluky. Není se čeho bát. Jistě se spolu uvidíte více než jednou, buďte už dál prostě sám sebou. Jakmile ona pro Vás má své kouzlo, jiskry začnou přeskakovat samy od sebe. "Elektřina" vzájemné přitažlivosti za Vás vše zařídí sama, nebojte se.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 19:45:13
Ahoj to je škoda, já si jemnějších chlapeckých rysů naopak vážím, protože je možné, že takový kluk je jemnější i povahou. A s takovým se samozřejmě daleko líp spolupracuje (když napíšu "kamarádí", budu vypadat jak úchyl; ach ta dnešní pitomá doba :-( ). Takže algoritmus přežití? Nedělat ze sebe, co nejsi. Buď hrdý na to, co jsi. A co jsi vykonal či naopak nevykonal (chlastáš? kouříš? bereš drogy?). Já si vážím u lidí osobnosti, ne to, jak vypadají. To je podružné. A já tyto typy kluků skoro až vyhledávám. Protože vím, jak se cítí (sám jsem takový býval) a snažím se jim nějak pomoct. Například najít jim kamaráda, který ho bude brát takového, jaký je.
14. 9. 2010 20:15:45
Díky za pochopení. Nenapsal jsi, kolik ti je. Že jsi kluk či muž jsem zjistil až z předposlední věty. Takže se nediv, jak jsem pochopil, že si tolik vážíš těch jemných chlapeckých rysů. Já teď nehledám kamaráda, toho už dávno mám, ale hrozně mi záleží na tom, aby jsme se našli s Lenkou. Toho šaškování a pitvoření se za teplouška či za slačinku už vážně nechám. Já se na tebe nezlobím, že tě tak zajímají jemnější hoši, ale se mnou si moc neužiješ, já mám teď jiný zájem.
14. 9. 2010 21:15:39
No to jsem přesně čekal :-((( kruci já nejsem na děti ani dospívající. Jen jsem vylíčil svoje pocity, které ve mně takoví tvorečkové vyvolávají. O nějakém "užívání si? nemůže být řeči. Chtěl jsem jen napsat, aby ses za sebe nestyděl a nic ze sebe nedělal. Názory primitivních blbů nechej stranou. Pro tebe musí být podstatný tvůj názor. Ten je nade všechny, pokud jde o tebe. Protože jen ty sám sebe znáš nejlíp. Je to trochu paličaté a drsné vůči okolí, ale je to návod, jak přežít se zdravou kůží. Táhne mi na třicítku.
14. 9. 2010 21:58:14
Já už jsem se se svojí vizáží smířil a vzal jsem ji na milost. Všiml jsem si, že spousta kluků a chlapů je taky takových a jsou s tím spokojeni a dost herců a zpěváků na tom postavilo svoji kariéru. Naopak svalouši a ramenáči už mi začínají lízt na nervy a vůbec se jim nechci podobat. Takže už vo nic negou, jen vo to, aby mě Lenka neměla za blba. Snad jsem se jí tím blbnutím nezhnusil!!! Ale Tobě se omlouvám, za to podezření.
15. 9. 2010 0:00:18
Myslím, že v tvém věku už je čas, s takovými zábavami přestat. Nejen kvůli Lence, co tomu řekne. Ale když budeš hrát někoho legračního, třeba teplouška, tak tě tak budou ostatní tak brát, jako takového šaška. A roli ti budou podsouvat stále, a budeš ji hrát i v době, kdy vlastně nechceš. Utni to. Holce to vysvětli, tím se netrap, jestli tě má ráda, tak to pochopí.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy