17417  14. 9. 2010 20:42:58

Holení nohou

Dobrý den, měla bych dotaz oledně holení nohou. Nohy si holím žiletkou. Holim si nohy jen od kolenou dolu, ale chci začít chodit do bazénu. Tak se chci zeptat jestli si mam oholit i stehna? Nevím jestli si je ostatní holí nebo se to nedělá.
A rovnou se ještě zeptám: mam vždy po holení nohou na nohou červené tečky, takové pupínky nebo co, mam asi citlivé nohy. Nevíte co je na to dobré? Moc děkuju za rady.
Pavlína.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá Pavlíno, to či si budete holiť celé nohy alebo len po kolená je čisto vaša vec. Pokiaľ máte bledé a krátke chlpy na stehnách, tak nie je dovod si holiť nohy celé, ale pokiaľ sa tak budete cítiť lepšie, tak tak kľudne robte, to je len a len na vás. Mnoho žien si holí len nohy po kolená, ale je to veľmi individuálne. Nohy po holení je nutné ošetriť napr. balzamom alebo krémom po holení. Rovnako je doležité akú kozmetiku na holenie používate a aké kvalitné žiletky máte.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 20:46:25
holenie dlho nevydrží, chlpy zvyknú zarastať do kože,skús ísť na depiláciu voskom,je to bolestivejšie,ale dlho vydrží a na dievčati sú dnes in hladké nohy od bikín po členky. Ak sa rozhodneš pre holenie, treba mať vždy novú žiletku/jednorazovú a po holení použi´t skludnujúci olej, gél a pod.
14. 9. 2010 23:42:24
Ženy si holí celé nohy. Pokud žena chodí v kalhotech, nemá muže, tak některá si nohy neholí, nebo jen občas. Pokud má žena světlé chloupky, které nejsou moc vidět, tak není problém, když má na nohou kratší porost - pár milimetrů nevadí. Ale chlupaté nohy by působily dosti zvláštně, i když je to věc každého. Většina žen se holí i na intimních místech, u mladých dívek je to zcela obvyklé, u starších taky časté, ale ne vždy. Holení el. strojkem může být šetrnější než žiletkou, i když to není tak nakrátko. Máte tedy plno možností, před návštěvou bazénu. Oholit nohy a klín ne, nebo oholit komplet.