17421  14. 9. 2010 22:02:23 - Johny8

Penis a varlata

Dobrý den, je mi 16 let a mám dotaz ohledně mého malého penisu :/ Chtěl bych se zeptat jestli to může být způsobeno tím, že sem se asi v 9 ti letech dost silně bouchnul o tyč do varlat a dost dlouho mě to bolelo (nemohlo mi to nějak zamezit růst penisu?) Jinak puberta u mě proběhla v pořádku, měřím něco přes 180 cm, mám ochlupení už vlastně všude a i hlas mám hrubý. Děkuji za odpověd

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No, nenapísali ste koľko v skutočnosti váš penis meria, takže je veľmi ťažké sa vám k otázke vyjadriť. Bežne klasický úraz rast penisu neovplyvní. Ak pri erekcii už teraz v tomto veku dosahuje aspoň 12 cm, tak si možete byť istý, že už európsky priemer dosahuje.

Komentáře uživatelů ...

14. 9. 2010 23:38:39
Jestli se vyvinuly ty druhotné pohlavní znaky, hlavně ten hlas, znamená to, že varlata produkují dostatečné množství testosteronu, takže ten náraz jim asi vážně neublížil (ostatně, kdo z nás se v dětství někdy neuhodil pořádně do kuliček. Já např. jsem se v 11 letech procházel po zábradlí ... - dál to doufám líčit nemusí, fuj, viděl jsem všechny svatý) Nenapsal jsi nám ale ty hlavní údaje - 1.jak velká máš varlata (dospělá mají mít aspoň 4cm) 2. jaký a jak moc máš ejekulátu (v 16 letech už by měl být dospělý) 3. - co znamená u tebe "malý penis". Třeba si to jen namlouváš. U nás středoevropanů je průměrná délka v erekci pouhých 14 cm. A ještě bych chtěl připomenout - naučte své snyky, že naražená varlátka je třeba intenzivně chladit studenou vodou, alespoň přikládat obklad. (Zdeněk)

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot