17513  17. 9. 2010 16:14:18

Hymen a jeho celistvosť

Dobrý deň. Na jednej stránke na internete som čítala o hymene a tam sa písalo niečo v zmysle, že ak je vyšetrované nejaké dievča (bolo to o dievčatách pod "trestnou" hranicou,) tak že pokiaľ má pretrhnutú blanu v 6 hodín (smerom z pohľadu gynekológa) tak mohlo tam byť nejaké sexuálne zneužívanie. Preto sa pýtam, ak dievča má sčasti pretrhnutú blanu napr. ako ja presne v 12,3 a 9 hodín(styk som ešte nemala), tak sa dievča ešte považuje za pannu? Nezaujíma ma názor, že pokiaľ dievča styk nemalo tak panna je, ale iba z hľadiska čiastočného poškodenia panenskej blany. A takže až keď budem mať pohl. styk tak sa mi poruší blana aj v 6 hod? (samozrejme pokiaľ by som si ju neporušila napr. sama ale iným sposobom. Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ budete mať pohlavný styk alebo budete masturbovať a panenskú blanu si porušíte sama, tak sa vám na viacerých miestach pretrhne a bude to krvácať. Či to bude na vami spomínaných miest to teda neviem, ja som sa s takýmto nidky netretla, že by niekoho zaujímali takéto veci. Obvykle pri znásilnených ženách sa dá vaginálnym vyšetrením zistiť, či sa skutočne jednalo o styk chcený alebo nechcený a to práve lokalizáciou poranení v pošve ale nie na hymene. Vtedy sa opisuje podobná lokalizácia ako uvádzate vy. Ale tú lokalizáciu poranení by vám asi lepšie vedel zodpovedať nejaký znalecký gynekológ, ktorý je pozývaný k podobným prípadom.

Komentáře uživatelů ...

17. 9. 2010 16:28:08
Nevím, proč se dnes z hymenu dělá taková věda. Odjakstěživa se "Panna" rozumělo dívka/žena, která dosud neměla pohlavní styk. Tečka. V 19. století se tak dokonce oslovovaly všechny svobodné dívky ("panno Márinko!"), protože se automaticky předpokládalo, že "o věneček" se přichází až o svatební noci. Tak prudérní dnes samozřejmě nejsme, ale přesto bychom měli ctít zejména morální význam slova "panna". (Zdeněk)
20. 9. 2010 19:33:14
Ide len o to,že z toho morálneho hľadiska viem,že som panna na 100%,ale zaujíma ma to aj z toho "fyzického" hľadiska.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky