17541  18. 9. 2010 23:26:05

Cholesterol a HA

Dobrý den, ráda bych se Vás na něco zeptala. Je mi 20 let, měřím 161 cm a vážím 47 kg. Když jsem si na gynekologii začátkem srpna 2010 nechala udělat jaterní testy, které byly v pořádku, byl mi zjištěn zvýšený cholesterol v krvi 6,3. Sestřička řekla, že si mám dojít ke svému obvodnímu lékaři, ale že na HA to vliv nemá. U obvodního lékaře mi byl začátkem září 2010 potvrzen zvýšený cholesterol, hodnota 6,08. Paní doktorka mi doporučila dietu, hodně pohybu a vysazení HA. Pak jsem dále ještě dále zašla ke své homeopatce a ta mi řekla, že se mým zvýšeným cholesterolem nemám nějak moc zabývat, ale že by bylo dobré HA vysadit. Jenže já jsem se svojí HA Jeanine naprosto spokojená, tak se mi ji vůbec vysazovat nechce. A když jsem byla tento pátek u své gynekoložky, tak ta se se mnou o tom ani moc nebavila, řekla mi, jestli jsem už HA vysadila a já jí řekla, že ne, že bych alespoň ráda dobrala 2 platíčka, co mi zbývají, tak se na to moc netvářila a řekla mi, že vlastně žádná jiná nehormonální antikoncepce než kondom + pharmatex není. V rodině má jen otec zvýšený cholesterol, ale to si myslím, že bude nejspíš tím, že je obézní, ale je možné, že to mám i dědičné. Teď se snažím dodržovat cholesterolovou dietu a každý den alespoň 30 min jezdím na kole nebo hraji tenis. Nejraději bych ještě brala HA a po 2 měsících bych si zase nechala udělat krevní testy, abych zjistila, jestli to bylo způsobené tím, že jsem se moc nehýbala anebo jestli je to způsobené právě tou HA a až potom bych HA vysadila. Protože zase se mi zdá, že kdybych teď vysadila HA a pak by mi paní doktorka předepsala nějakou jinou HA třeba za půl roku, tak by to pro tělo asi byl větší šok, vysadit a pak zase nasazovat. Ráda bych na toto věděla Váš názor, jestli můžu v pokračovat v braní HA, nebo jestli ji vysadit.

Děkuji moc za Váš názor.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Viac ako antikoncepcia je vaše zdravie, na to ste trošku pozabudla.Pokiaľ vám lekári doporučujú antikoncepciu vysadiť, tak tak urobte, či vám už dva platíčka ATK ostanú alebo nie. Mnoho žien z nejakého dôvodu nemôžu hormonálnu ATK užívať a sú tu, a pred tehotenstvom sa uchránia úplne rovnako ako ženy s ATK. Takže v tomto problém nevidím. Vysaďte ATK, pokračujte v diéte a ak po minimálne dvoch mesiacoch sa cholesterol upraví a výsledky budete mať v poriadku, tak môžte s ATK znovu začať užívať, pokiaľ ale nie, tak zdravie je oveľa prednejšie ako ATK.

Komentáře uživatelů ...

19. 9. 2010 8:40:37
pre tvoje telo je sok prave ta HA a nie jej vysadzanie...ak ti traja lekari povedali, ze to mas vysadit preco sa tomu stale branis?nerozmumiem ti...strasne riskujes...mozes skoncit na vozicku alebo aj horsie...a cholesterol sa ti za pol roka neupravi a uz urcite nie ak to mas dedicne
19. 9. 2010 19:53:18
Hormonálna antikoncepcia je výrazný zásah do tela ženy - prísun umelých hormónov. Má veľa nežiadúcich účinkov,neodporúčam užívať.
20. 9. 2010 10:27:37
presne tak hormonalna antikoncepcia je svinstvo.nerozumiem preco sa siri v poslednych rokoch taka propaganda ze zena co to neuziva sa pomaly poklada ze neandertalca...a co pozorujem okolie vcim sprostejsia baba tym rychlejsie to hlta...vzdelana zena ktora vie na akych principoch to vlastne funguje do huby daco take neda len tak jedine ak z vaznych dovodov...ved su to hormony preboha a oni to beru ako vitaminovy doplnok alebo lentilky...dakujem pekne

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky