17643  22. 9. 2010 11:09:59

Nechráněný sex s HPV

Potvrdily se u mě kondylomata. To co jsem si tu přečetl mně moc optimismu nepřidalo. Je to tak, že i když se podaří zbavit symptomů, tak stejně nebudu moc už nikdy se svou přítelkyní (která příznaky nemá) spát bez kondomu, nebo mít orální sex? Aniž bych riskoval, že ji(nebo případně v budoucnu jinou holku) nakazím? Díky za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Presne tak, preto je lepšie predchádzať takýmto infekciám ako potom mať hlavu v smútku z toho, že niekoho nakazíte. Vhodné je keď o tom viete informovať vaše terajšie aj nastávajúce partnerky, a poprípade sa nechať zaočkovať vakcínami proti HPV. To by vám mohlo dosť výrazne pomôcť a rovnako tak vaším partnerkám.

Komentáře uživatelů ...

1. 10. 2010 23:43:14
Co hovorite, pani porodna asistentka na ohlasy lekarov, ktori tvrdia ze ak sa nechate zaockovat po tom ako ste virus uz mali, je o 40% vyssia sanca ze pri rizikovych typoch hpv dostanete rakovinu?
Kacenka [Porodní asistentka]
2. 10. 2010 10:00:09
Nezaoberám sa podrobne štúdiom HPV infekcie. Sú to len predpoklady, ešte nie sú dostatočné štúdie, ktoré by to priamo úmerne potvrdzovali alebo vyvracali. Výsledky zatiaľ hovoria o tom, že je lepšie nechať zaočkovať. Takže toho sa držíme aj my. Je to aj tak voľba na samotnom človeku, nech si vypočuje obe strany a aj tak sám sa musí rozhodnúť.
12. 10. 2010 19:04:59
Dobry den, existuje nejaka vakcina proti HPV aj pre muzov?
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 10. 2010 14:23:12
Áno presne tá istá ako pre ženy, sú dve Silgard a Cervarix.
16. 10. 2010 16:12:39
Su ucinne aj pre muzov lebo sa propaguju len ako ockovacie vakciny pre zeny. Nemozu mat nejake negativne ucinky ked sa nimi zaockuje muz?
Kacenka [Porodní asistentka]
17. 10. 2010 12:23:35
Nie, len muž o svoje zdravie nemá také starosti ako ženy, preto obvykle sú v reklamách len ženy, ale vakcína je aj pre mužov, hlavne sa doporučuje homosexuálom, lebo tí často trpia rakovinou konečníka. U heterosex. mužov sú obvykle len prenášačmi, ale trpia chorobou prevažne ženy.
17. 10. 2010 17:02:18
Kacenka velmi pekne ti dakujem za tuto dolezitu informaciu. S pozdravom tvoja menovkyna :-)))
1. 12. 2010 18:03:25
Tvrdíte, ako keby to bola pohlavná choroba ako AIDS. V rôznych článkoch a diskusiách je tvrdené, že HPV vírusom sa počas svojho života môže nakaziť až 80 % žien. Po infikovaní sa mu nedá predchádzať ani s použitím kondómu. Znamená to že každý infikovaný človek (ktorý to ani nemusí tušiť) má ukončiť svoj pohlavný život?!
Kacenka [Porodní asistentka]
1. 12. 2010 20:49:23
To nik netvrdí!
18. 2. 2011 0:23:56
partnerovi se zhruba před půl rokem udělala bradavička na uzdičce, což jsme před tím nevěděli, časem, ale bylo zřejmý, že o ni skutečně jde, rozšířila se, bude muset na odstranění. Když byla v počáteční fázi, spali jsme spolu bez ochrany, teď spolu spíme s kondomem, nicméně jak zjišťuji, tak je to snad i jedno, zda-li používáme kondom nebo ne a nejspíš mám HPV taky.. co mám tedy dělat? když jsem byla v prosinci na preventivní prohlídce, tak mi doktorka nijak neporadila, akorát že má jít přítel na kožní a dál se o tom nechtěla bavit. Mám se k ní znovu objednat nebo čekat až se mi udělají bradavičky? můžu ji požádat o krevní testy, který by potvrdily nebo vyvrátily to, že jsem nejspíš také nakažená? Nechápu, že mi nenabídla žádnou prevenci vzhledem k nevyléčitelnosti HPV. ..a taktéž to znamená, že už svého partnera nemohu nikdy orálně uspokojovat aniž bych riskovala, že budu mít bradavice v puse/obličeji? .. domnívám se, že toto je skoro o ukončení pohlavního života..
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 2. 2011 12:49:07
Nie pri každom pohlavnom styku s nakazenou osobou, sa tá druhá osoba nakazí tiež. Na to mnoho ľudí zabúda. Je to síce veľmi pravdepodobné, ale taktiež je pravdou, že vy v sebe aj napriek nechránenému styku s infikovaniu osobou, ten vírus mať ešte nemusíte. Tak či tak, ak sa u jedného partnera HPV prejaví je vhodné nechať sa zaočkovať. Tým sa chránite, aby sa u vás prejavy ochorenia buď vôbec neobjavili, alebo aby ste zmiernila ataky napr. výsevov kondylómov. Pokiaľ máte len jedného partnera, tak aj napriek HPv môžete viesť úplne normálny pohlavný život ako to teraz. Samozrejme v čase výsevu nie, pokiaľ sa bradavice neodstránia. Aby ste sa vy chránila, tak používajte kondóm, ak ho máte aj ako ochranu pred tehotenstvom a nechajte sa očkovať.
19. 2. 2011 19:12:00
Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, co by se stalo, kdybych už v sobě měla HPV virus, ale nijak by se to neprojevilo a šla bych na očkování. Nemohlo by mi to spíš ublížit než pomoci? Přece jenom, očkování není levná záležitost a také by mi mohlo být už k ničemu. Pro mého partnera už očkování asi smysl nemá že? Ještě mě napadlo, zda-li je možné, že bych já byla nositelkou viru, ač by se u mě nijak neprojevil, ale u mnou nakaženého partnera ano, jelikož má určitě horší imunitu než já. Je kuřák, nejí zdravě, kdežto já jím zdravě a jsem nekuřačka. Dále mě zajímá, je-li možné z krevních testů zjistit v případě nákazy zda jde o rakovinu způsobující HPV? V případě, že ano, je možné zahájit prevenci takovou, aby rakovinu virus nezpůsobil?
Kacenka [Porodní asistentka]
20. 2. 2011 10:26:15
Nie, očkovanie vám neuškodí. Ak by ste teoreticky mala aj vírus už v tela, tak očkovanie vám len a len pomôže. Očkovanie je tak ako pre ženy tak aj pre mužov, hlavne ak sa u nich objavujú už príznaky ochorenia, tak je vhodné aby sa dal zaočkovať aj ON. Vyšetrením na HPV sa dá zistiť o aký druh HPV sa jedná. Ak sú prítomné len bradavice, tak sa test nie je ani tak nutný alebo to je príznakom benígneho HPV.
21. 2. 2011 18:01:22
Moc Vám děkuji.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie