17701  23. 9. 2010 20:43:55

Som v poriadku?

Dobrý deň,
Chcel by som vediet či je v porku ked sa mi páči iný, hlavne starší muž. Mám 16 rokov a zapáčil sa mi starší 20-ročný animátor. V jeho prítomnosti sa cítim vyborne, akoby čas zastal a bol som tam len ja a on. Naozaj mi to je trápne, hlavne ked večer na to myslím a som zničený, ked si pomyslím, že on nič nepocituje.že ma vysmeje, preto sa ho aj bojím, nerozprávam sa s ním, iba ho počúvam. Hovoril som to knazovi a ten poradil, aby som sa s tým zdôveril psychologovi, preto som tu. Vďaka za odpoved

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
16 let je přesně ten věk většího rozhledu, vzájemného poznávání už nejen s vrstevníky, ale lidmi v širším okolí, vnímání osobních kvalit, přitažlivosti, charisma.. A klidně se to může mísit s pocity náklonnosti a něhy, někdy i fyzické až sexuální. A může to být vůči opačnému a stejnému pohlaví a o sexuální oprientaci to přitom vůbec nic nevypovídá. Patří to k věku. Vašeho kamaráda obdivujete, zároveň Vás straší ten nádech něhy a fakt, že jste oba stejného pohlaví. Nebojte se: Vaše pocity patří ke zdravému vyzrávání. Přijměte je všechny. Společných chvil s kamarádem si užívejte, zkoušejte si s ním více povídat, vyprávějte mu o sobě, nebojte se podělit o vlastní názory a nápady. Rozvíjejte to hezké přátelství, které mezi Vámi je. Uvidíte, že stud se brzy sám rozplyne.

Komentáře uživatelů ...

24. 9. 2010 11:39:34
Verím, že to je len väčší prejav sympatií. Nemusí v tom byť nič sexuálne ak na to narážate. Objavil ste v tom človeku niečo čo vás veľmi ukľudňuje a priťahuje. Možná výzor, samotná práca, alebo rozumného kamaráta, ktorý už vie čo chce a vy ho v tom obdivujete. Toho psychológa by som vyhľadal až tak asi rok dva, ak by som si uvedomoval, že nemám celkom jasno v mojej sex. orientácií. Dnes si stým nelámte hlavu. Medzi ozaj dobrými kámošmi sa človek dobre cíti.
24. 9. 2010 19:59:42
presne, máte pravdu.ja som asexuál, mne sa nepáči sex, nechcem žiadny nikdy mat.len pri pomyslení na nejaký mi je tažko a zle.neviem prečo, alebo kvôli čomu sa to stalo.chcem platonicky vztah, ale je mi jedno či to bude muž či žena
25. 9. 2010 7:58:04
knaz ti s tym nepomoze. Knaz je obmedzeny primitiv skryvajuci si svoje uchylky za boha. Odbornik ti pomzoe viac ale mozno viac ti pomoze fakt ze mozno si gayko :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy