17739  25. 9. 2010 8:35:49

Torze varlátka

Dobrý den, ráda bych Vás chtěla poprosit o Vaše stanovisko. 5-letý syn měl silné bolesti v podbříšku a následně dvakrát zvracel. Rozhodli jsme se jet na místní pohotovost, kde lékařka naordinovala kapičky saab a dietu a řekla, že jde o plynatost. Syn ráno opět měl silné bolesti v podbříšku, tak jsme šli k dětské lékařce, která vyvrátila diagnózu pohotovosti a zmínila se, že může jít o začínajíci se angínu a dala nam hylak a nurofen. Poté syn spal a po spaní se zmínil, že ho bolí ještě varlátko. Večer jsme dorazili na pohotovost, ale už do nemocnice, kde okamžitě udělali sono a sdělili, že může jít o torzi varlete a hned byl operován. Varlátko bylo ale již neprokrvené a přišel o něj. Jak jsem později zjistila, u malých chlapců je tento problém celkem častý a příznaky jsou silné bolesti v podbříšku a zvracení a bolesti varlete. Bolest varlátka jsme u lékařů ještě neměli, ale mám za to, že mají lékařské vzdělání a musí udělat celkové vyšetření a v případě jakékoliv pochybnosti při stanovení diagnózy (ještě když jde o dítě) poslat na další vyšetření a ne stanovit jakousi diagnozu. V žádném případě nechci nikomu ublížit, ale zase na druhou stranu, v případě pochybení/zanedbaní lékařské péče upozornit, aby další rodiče a děťátko nemělo újmu, co my, je to velice bolestné. Předem děkuji za Vaše rady.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ďakujeme za váš príspevok, ale uniklo mi, na čo sa vlastne pýtate. Ako vám môžem byť nápomocná? Stanovenie diagnózy, nie len u malých detí, je často krát veľmi zdĺhavé a obtiažne. Je veľmi náročné podľa symptómov, ktoré môžu signalizovať hneď viacero ochorení určiť na prvý pokus tú správnu diagnózu. Osobne si myslím, že lekári sa vášmu synovi snažili pomôcť najlepšie ako vedeli, netreba nikoho obviňovať z toho, že by niekto zanedbal starostlivosť, alebo že by niekto pochybil. Vy ste veľmi správne postupovala a nečakala ste a hneď ste vyhľadala lekársku pomoc, keď synovi ostalo zle. Lekári zase podľa symptómom sa vášmu synovi snažili pomôcť. Môžem vás ubezpečiť, že aj s jedným vaječníkom bude váš syn plne plodný a v budúcnosti by s tým nemal mať žiadne problémy.

Komentáře uživatelů ...

25. 9. 2010 15:17:08
Podle mě byste měli žádat odškodnění za špatně provedenou diagnózu a v případě neschopnosti druhé strany se dohodnout řešit věc soudně. Nechte se ale předem poučit, zda by takový výsledek byl v každém případě nebo že by byla šance na záchranu v případě včasné diagnózy. U těchto případů je to sporné.
26. 9. 2010 6:46:40
chudák klučina,z nekompetentnosti a lajdáctví konkrétního lékaře ho takhle "zmrzačit".Kde to jsme,když 3 doktoři stanoví každý zcela odlišnou diagnozu,copak nemají žádnou zodpovědnost za svou dobře placenou práci??Na co 5 let studovali?
26. 9. 2010 10:27:36
Naštěstí ztráta jednoho varlete nemá prý žádné následky na další vývoj a život. To jedno dokáže zcela zastat funkci obou. To ale neomlouvá to trestuhodné pochybení doktorů a určitě bych je žaloval.
30. 9. 2010 22:51:19
Je zajímavé, jak my češi američtíme, všechno hned k soudu a žádat odškodné.... kdysi jsme to odsuzovali na americe a už je to tady u nás......
2. 10. 2010 23:48:14
no já bych chtěla vidět pane, co byste říkal , kdyby se to stalo vašemu synkovi ?! asi byste jen mávl rukou a řekl: to nic kluku, to víš, to se stane, pan doktor se jenom spletl tak máš jenom jednu kuličku
10. 6. 2011 18:53:16
souhlasim s 2.10.2010 23:48:14 !!

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot