17740  25. 9. 2010 9:18:32 - buco

Kvapôčky lásky a vazektómia?

Dobrý den, opäť som zavítal k vám o odbornú radu. Z viacerych dovodov sa rozhodujem pre vazektomiu. Mám o tom prečítané asi vsetko co je dostupne na internete. Mám uz dohodnute aj stretnutie s urologom, ale jedinu otazku, ktora ma teraz napadla a nenašiel som zatial nikde odpoved je nasledovna: dost casto pocas prvotneho vzrusenia s partnerkou sa mi tvoria "kvapocky lasky" ktoré mozu obsahovat živé spermie, ale aj nemusia, a preto sa pytam. Po vazektomii tieto kvapocky lasky uz nebudu obsahovat zive spermie?Lebo ja som vazektomii po chopil takto: po uspesnej vazektomii moj ejakulat uz nebude obsahovat zive spermie, ale kedze "kvapocky lasky" nie je ejakulat tak som trocha zmyleny. Tak preto vas poprosim o vyjadrenie sa ku mojej otazke. Ďakujem pekne a pekny den prajem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Takže takto: kvapôčky lásky, alebo predejakulačná tekutina za ideálnych podmienok žiadne spermie neobsahuje, pretože to je len prostatický sekrét, ktorého hlavnou úlohou je pripraviť prostredie v močovej trubici pre prechod spermií a zabezpečiť lubrikáciu penisu. Ak muž pred stykom ejakuluje a neumyje sa ani nemočí a má následne ďalší pohlavný styk, tak v takomto prípade v močovej trubici ostali po prvej ejakulácii spermie, preto vtedy aj predejakulačná tekutina môže živé spermie obsahovať. Po vazektómii, kedy sa úplne zabráni prenosu spermií zo semenníkov cez ostatné časti mužských rozmnožovacích orgánov, teda aj cez prostatu, tak ani predejakulačná tekutina (kvapôčky lásky) spermie obsahovať už NIKDY nebude.

Komentáře uživatelů ...

25. 9. 2010 10:07:34
Dobrý den. Selský rozum mi řáká, že po podvázání chámovodů se spermie do prostaty nedostanou, takže se nemohou vyskytnout ani v těch "kapičkách lásky". Ale - uvážili jste s vaší parnerkou, že pokud byste se později rozhodli přecejen mít děťátko, opětné uvolnění chámovodů je obtížné, někdy i nemožné?
25. 9. 2010 12:40:39
nie uz nebudu obsahovat spermie
buco
28. 9. 2010 18:47:09
patri vam jedno velke DAKUJEM za podrobne vysvetlenie.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 9. 2010 19:52:12
nemáte za čo snáď som vám pomohla.
9. 1. 2011 13:02:59
Dobrý den. Mám zpoždění menstruace asi o 14 dní. Vždycky jsem to měla nepravidelné, třeba o 6 dní později nebo i dříve, ale nikdy ne takhle. Úplný pohlavní styk jsem neměla, jsem ještě panna, ale slyšela jsem, že stačí, aby partner vyloučil ty tzv. "kapičky lásky" a dotíráním muže na pochvu, jen třeba na kraj nebo kousek za okraj, je možné otěhotnět. Aniž by třeba ejakuloval nebo měl dokonce k tomu daleko. Je to možné? Děkuji za odpověď.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie