17776  26. 9. 2010 15:43:40 - posel

Po rozchodu

Dobrý den, prosím Vás o radu. Před sedmi týdny po dvaceti letech mě opustil manžel, děti máme 16 a 19 let. Řekl, že on už jiný nebude a já mu to nehodlám tolerovat (12 piv denně). Byla to pro mě šílená jobovka, ale nezmohla jsem se vůbec na žádnou reakci. V manželství všechno v pořádku samozřejmě nebylo, ale takových krizí už jsme prožili víc. Já jsem prostě myslela, že je to jedna z nich a přejde jako ty ostatní. Jeho odchod proběhl v naprostém klidu, nikdo ho nezdržoval, nenadával, nevyčítal. Dohodli jsme se na alimentech a rozdělení majetku. Chce rozvod co nejdříve.V tu chvíli jsem ale nevěděla, že má nový a zřejmě velmi silný vztah. Prakticky jsem mu dopřála absolutní volnost, .Měli jsme volný byt navíc, do dvou dní tam již bydlela jeho přítelkyně s 15 letým chlapcem. Chce rozvod co nejdříve. Já jsem svoje chování k němu po tomhle zjištění nijak nezměnila, proč taky. Zhruba po šesti týdnech tak nějak otočil, se mnou nekomunikuje vůbec, já mu občas zašlu praktickou sms, buď neodpoví nebo mi vynadá, ať nejsem hysterická, ať kolem sebe nekopu a tak. Pravda ve většině případů se ty sms týkají financí. Naposled mi vzkázal po synovi něco jako že mi to nedaruje. Sám syn to hodnotí tak, že mi chce táta dělat naschvály. Nechápu, proč tak otočil. Nyní se zřejmě potýká s financemi, takový bohém jako on se o ně v podstatě starat nikdy nemusel. Na děti ale přispívat musí. Cítím z něj skoro nenávist vůči mně. Já nejsem schopna pochopit tu jeho averzi a i když si neumím představit, že by se vrátil, často na něj myslím. Je to tedy konec, ale já jsem to ještě tak nějak nevstřebala. Manžel má proti mně náskok, musel se rozhodnout už dřív. Shrnuji dotaz do dvou otázek: 1. jak dlouho mi může trvat, než se z toho vyhrabu a on mi bude úplně fuk a budu ráda, že mám tu volnost taky? 2. Proč otočil svoje chování ke mně? děkuji za radu, Helena

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
No tak to je tedy pořádná deziluze.. Váš muž, se kterým jste doposud byli zvyklí každou krizi přestát, Vám najednou sděluje definitivum svého odchodu a aby toho nebylo málo, začne s Vámi hrát hru o peníze, ve které Vás staví do role hysterické ex-manželky, které to tak snadno nedaruje. Jak aktuálně vypadá situace společného finančního vypořádání? Vypadá to na schůdnou dohodu nebo již vznikají nějaké "třecí plochy"? Potom by nebyla od věci také konzultace s právníkem. Těžko popsat časový horizont, než se z toho všeho vzpamatujete a oklepete. Je možné, že Váš manžel se zakoukal do ženy, která jej nějak "naočkovala". Takovou zradu je těžké vůbec pochopit. Pravděpodobně by bylo možné ji připsat jeho krizi středních let - prostě mu úplně přeskočilo. Myslím, že by Vám v takovém šoku mohlo pomoci srovnat si myšlenky v hlavě, mít možnost o všem mluvit. Zajděte a nechte se podpořit psychologem. Zasloužíte si v takové těžké chvíli maximum podpory.

Komentáře uživatelů ...

27. 9. 2010 10:55:44
Moc děkuji za rychlou odpověď. Majetkové vypořádání jsme stihly do tří týdnů, vše je již zapsáno v katastru. To s ním byla ještě dohoda a oslovovali jsme se taťko a mamko. Myslím, že dnes by to už nepodepsal. Moje tchyně všude roznáší, že jsem manžela vyhodila. Kdybych ho vyhodila, navrhnu rozvod snad já. Pevně doufám, že ta jeho nová dobrodružka na něj nebude mít trvalý vliv, přece jenom se ten člověk musí za měsíc, za dva vzpamatovat, dvacet let společného života se přece nedá vymazat.
27. 9. 2010 23:37:33
Myslím že pochopí resp. vystřízliví, ale už bude na spoustu věcí pozdě.I to se některým lidem stává.
posel
28. 9. 2010 18:22:34
Moc děkuji za odpovědi, je to obrovská podpora mého sebevědomí. dnes si odstěhoval svoje věci (jsem v práci, ani mi to neřekl. domluvil se s dětmi. přeji si, aby ten čas ubíhal rychleji. pořád bych chtěla zjistit nějaký časový horizont. nebudu umět čekat rok
posel
28. 9. 2010 18:30:09
Nebudu umět čekat rok, než se od něj odpoutám
PhDr.Burdova [Psycholog]
30. 9. 2010 14:53:44
Zřejmě byste si ještě nejraději chovala naději, že jednou prohlédne a vrátí se k Vám. Já nevím.. Věřím, že je těžké se takto s ním již teď vnitřně rozloučit. Možná opravdu nezahazujte myšlenku nechat se teď podpořit i psychologem. Myslím, že taková "šokující" situace si to teď zaslouží...
posel
7. 10. 2010 13:14:34
zpátky ho nechci, je to slaboch a sobec. nyní po dvou měsících je odříznutý úplně, s dětmi se viděl tak 3 x . nechybí mu a on jim též ne. já ho za tu dobu viděla jednou u právníka. žádost o rozvod budu asi muset podat já, je líný něco řešit. musím se smířit s tím, že bude platit maximálně alimenty a navíc nedá ani grešli, musel by totiž slevit z výdajů na sebe a to on neudělá, i kdyby děti neměly co jíst. No, přežijeme. Doma je svatý klid a mně se to začíná líbit. hlavně aby ho nenapadlo se chtít vrátit, ještě bych ho neuměla vyhodit.
PhDr.Burdova [Psycholog]
8. 10. 2010 21:53:38
To nezní zas tak špatně. Budu Vám držet palce.
posel
11. 10. 2010 7:11:14
Mám velmi silnou fázi vzteku. Pokud ho potkám, rozbiju mu ciferník a počastuji těmi nejhoršími pojmenováními
PhDr.Burdova [Psycholog]
12. 10. 2010 7:52:48
Ano :-) Hodně štěstí a lásky do budoucna!
posel
15. 10. 2010 9:20:45
byla jsem opravdu u psychologa. řekl, že manželova nová partnerka je ten nejmenší problém. problém je můj muž. nekomunikuje proto, že chce vztah se mnou uzavřít naráz a konverzace nebo debata se mnou by ho mohla v jeho pevném rozhodnutí rozkolísat. je to ješita a i když sám dveře mezi námi zavřel, stále si je jistý, že já ještě ne.posílám mu účtenky za děti (hory, knížky do školy...), dělá mrtvého brouka a neplatí. psycholog říkal, že se s ním nemám párat, nelitovat ho, že se v penězích plácá, ať se vykoupe se vším všudy. tak jsem mu dala psa. pořídil ho on, je to náročné plemeno, je v pořádku, aby se o něj staral páníček
PhDr.Burdova [Psycholog]
20. 10. 2010 18:35:30
Váš muž asi velmi dobře dovede vycítit Vaše rozpoložení... Ale mám dojem, že Váš postoj k němu už zaznamenal velký vývoj. To je bezvadné. Moc držím palce.
21. 10. 2010 9:16:21
Já též, teď jenom ten postoj upevnit. Ještě trochu času to stát bude. V sms jsem jasně zformulovala, že ke mně do domku již nemá přístup, vše je již vystěhované.Pak jsem si vymazala jeho číslo z mobilů. Nechce komunikovat, není třeba uchovávat kontakt na něj.Máte pravdu s jeho intuicí, souhlasím.
PhDr.Burdova [Psycholog]
21. 10. 2010 18:23:21
Vše je stále ještě velmi čerstvá záležitost. Dopřejte si čas. Hlavně nezapomínejte ex-manžela vnímat takto realisticky. Tak tedy, ať se Vám i nadále takto daří.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy