17813  27. 9. 2010 17:50:29

Opakovaný výtok ako to liečiť?

Dobrý den, mám problém s výtoky. Gynekolog mi předepsal vaginální tablety, ale po pár měsících se výtok objevil znovu. Teď už byl ovšem spojený i s nepříjemným svěděním a také s bolestí. Myslíte, že to může být tím, že výtok nebyl zcela vyléčen? Jak často se vlastně mají vaginální tablety používat? Někde jsem četla, že před každou menzes, jinak se problém opět vrátí. Děkuju za radu

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Aj keď ste plne vyliečená, to vám nezaručí do budúcna, že sa daný problém nemôže zopakovať. Trpíte mykotickou infekciou, čo v reprodukčnom živote ženy je veľmi časté vaginálne ochorenie. Nič neobvyklé. Vždy v prípade objavenia infekcie je nutné vyhľadať lekára a poradiť sa spôsobe liečby. Ak sa to bude opakovať mesiac čo mesiac, tak vhodné je preliečiť aj sexuálneho partnera a zvoliť dlhodobú, preventívnu liečbu, rovnako je nutné zistiť, čo robíte špatne, pretože kvasinky sú telu vlastné baktérie a premnožia sa ak sa vaša vlastná imunita oslabí.

Komentáře uživatelů ...

29. 9. 2010 11:45:39
Dobrý den, prosim vas, je normalne aby som dva dni po skonceni mestruacie dostala slaby hnedy vytok? totiz menzes mi skoncila pred dvomi dnami a dnes som na intimke objavila hnedy vytok ako spinenie pred menzesom...od druheho dna menzesu som zacala pit alchemilkovy caj, pretoze moja menzes bola bolestiva a trochu nepravidelna, mohol to sposobit ten caj?a este asi dva tyzdne pred ms ma jemne pichalo pri vajecnikoch, nebola to bolest len som citila jemne pichanie v tej oblasti...prosim poradte mi ci je to normalne alebo ci mam s tym ist k lekarke...velmi pekne dakujem..
Kacenka [Porodní asistentka]
30. 9. 2010 16:04:28
Pokaiľ sa to u vás objavilo po prvý krát a špinenie samo ustúpi, nie je nutné to hne´d riešiť. Ak sa to však bude opakovať, tak je nutné poradiť sa priamo s gynekológom.
30. 9. 2010 23:28:31
dá sa povedat že prvý krát a bolo toho málo,ale o pár dní na to som mala pohl.styk a po nom sa mi objavil ružový výtok.bolo ho celkom dosť,prosím čo to môže byť?
Kacenka [Porodní asistentka]
1. 10. 2010 9:07:29
V takom prípade treba vyhľadať gynekológa a nechať sa vyšetriť.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky