17838  28. 9. 2010 15:24:29

Jsem těhotná? Nebo mám jen zbytečně strach?!

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Je mi 18 let a asi přes rok jsem brala hormonální antikoncepci. Ale zhruba před 2 měsíci, mi doktoři našli leidenské mutaci, takže jsem musela antikoncepci okamžitě vysadit. První menstruace po vysazení byla v celku normální, možná o jeden až dva dny později, než při užívání prášků. Tento víkend, jsem měla dostat další menstruaci, ale dnes je úterý a já pořád nic. Nedalo mi to a sedla jsem k internetu, kde jsem našla výpočet plodných dnů. Zadala jsem potřebné informace a nechala vypočítat svůj kalendář. Ukázalo se, že můj plodný den, byl 10. října. V ten den jsem byla zrovna s přítelem. Protože kvůli migrénám nemůžu užívat antikoncepční injekce a kvůli alergii na latex kondomy, musela jsem sáhnout po jiné variantě. Našla jsem se prostředek zvaný Pharmatex, od doby vysazení ATK jsem ho už použila dvakrát, ale vždycky si můj přítel dával pozor, aby to nepustil do mě. I tohoto dne 10. října jsme dávali pozor, ale mám z toho špatný pocit, když vidím, že se menstruace nedostavila a zrovna tento den byl plodný :( Žádám o radu, protože sama nevím, co dělat jako první krok. Jestli mám zajít zítra do lékárny, nebo jít rovnou za gynekoložkou. Děkuji moc za odpověď :) budu ráda, když mi někdo poradí.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
10.října? Ten deň ešte ani nebol, asi ste sa pomýlila, ale to je jedno. V podstate ste nemala nechránený pohlavný styk, tak teoreticky by ste tehotná byť nemala. Po vysadení ATK je dosť bežné že pár mesiacov môže byť cyklus nepravidelný. Stačí ak si urobíte tehot. test. Tým sa sama presvedčíte, že tehotná nie ste a ak do 7 dní nedostanete menzes, necháte si ju lekárom vyvolať.

Komentáře uživatelů ...

28. 9. 2010 16:27:10
prvně bych šla do lékárny, koupila bych nejcitlivější test, jehož pravdivost ovšem muže být ovlivněna očekávanou menstruací. mělo by uplynou kolem devíti dnů od sexu do testu, aby fungoval správně. Přeju at dostaneš menzes :)
28. 9. 2010 16:39:03
děkuju za odpověď :) zítra běžím do lékárny a vyzkouším, pak kdyžtak poběžím k doktorce... už teď jsem z toho ve stresu, tak doufejme, že tu menstruaci dostanu...ještě jednou děkuju za odpověď :)
30. 9. 2010 11:01:56
po vysazeni anitkoncepce je to dle meho uplne normalni a ma ta hodne holek ze trva nez se to vse srovna ... i ja stim mela velke problemy .. napoprve to prislo jak melo ale pak ty dalsi byly hrozne neprevidelne ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk