17913  30. 9. 2010 20:16:51

Žárlivost, která vede až k fyzickému napadení

Dobrý den, mám přítele, který je hodně žárlivý.
Nežárlí na cizí muže , ale na svoje kamarády. Byla jsem kvůli tomu už 3 krát fyzicky napadena. Dá se to nějak léčit u psychologa, nebo mu už není pomoci a já se s ním mám rozejít. Děkuji za radu.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Těžko někomu na dálku radit rozchod, ale ve Vašem případě bych to udělala. Jestli Vás již třikrát fyzicky napadl, značí to, že k agresivnímu jednání má a hlavně bude mít nadále sklony. Jestli se toto nedejbože vyskytuje po konzumaci alkoholu, spolu s případným pitím se násilnictví může rozvíjet až do rozměrů nebezpečných i Vašemu zdraví a životu. Pozor tedy na alkohol! Jelikož úspěšně se psychologicky může léčit pouze motivovaný člověk, zjistěte nejdříve jeho vlastní upřímnou snahu se v tomto změnit. Dále si zvažte si existenci vedle agresivního člověka, osobně bych Vám to neradila.

Komentáře uživatelů ...

30. 9. 2010 20:26:10
Ak bude ochotný, čo pochybujem, možno s jeho komplexom menejcennosti niekto niečo urobí... no zo skúsenosti - takýto človek vidí problém v iných, nie v sebe... poľutujte, opustite, ak to dokážete... sú to nešťastní ľudia, no to isté spravia aj svojim blízkym...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy